Αναζωπύρωση στην Αρκαδία — Εκκενώθηκαν 21 οικισμοί και ενισχύονται οι δυνάμεις

Δραματικές είναι οι στιγμές που ζουν οι κάτοικοι της Γορτυνίας με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη καίγοντας τα παρθένα δάση της περιοχής και απειλώντας τα διάσπαρτα σε αυτήν χωριά. Συνολικά, εντολή εκκένωσης δόθηκε σε είκοσι έναν οικισμούς, ενώ το πύρινο μέτωπο απειλεί να κατευθυνθεί και πάλι προς περιοχές της Ηλείας.


Μαίνεται η πυρκαγιά στη Γορτυνία. Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι οι μικρές εστίες που υπήρχαν στην περιοχή αναζωπυρώθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων  και μέσα σε λίγα λεπτά εξελίχθηκαν σε ένα νέο πύρινο μέτωπο. Εντολή εκκένωσης των οικισμών Λιβαδάκι, Καπελλίτσα, Δάφνη, Τρανή Λάκκα και Δωδεκάμετρο, Ιαματικές Πηγές, Χρυσοχώρι, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασός, Όχθια, Αετορράχη, Κάλλιανη, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι δόθηκε με μήνυμα στο 112. Εκκένωση προς Τρόπαια – Τρίπολη.

Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Επίγειες δυνάμεις, ελικόπτερα και αεροσκάφη, κόντρα στους ισχυρούς ανέμους πασχίζουν για τον περιορισμό των πολλών εστιών. Οι κάτοικοι από το Δωδεκάμετρο και την Δάφνη εγκαταλείπουν τα χωριά τους κι οι εστίες φωτιάς ξεπηδούν η μία μετά από την άλλη. Το σήμα της κινητής τηλεφωνίας χάνεται γιατί κάποιες κεραίες καίγονται. Επιχειρούν και Τσέχοι πυροσβέστες.

Η φωτιά πέρασε τον δρόμο Τρίπολης – Πύργου και κατευθύνεται στους οικισμόυς Καστράκι και Φαναράκι. Κάτοικοι με τα γεωργικά τους μηχανήματα βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης, ενώ στο Φαναράκι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού στην Εκκλησία και εάν χρειαστεί θα απομακρυνθούν.

Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν με το που έπεσε το σκοτάδι και μοναδική αχτίδα ελπίδας είναι η μείωσης της έντασης των ανέμων.

Ρεπορτάζ: Κώστας Γαζούλης, Χρήστος Πλευριάς, Μιχάλης Βασιλάκης, Γιώργος Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος