Αναζωπύρωση αμερικανικού ενδιαφέροντος για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Αλλαγή σελίδας για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα οποία μετά από πολλά χρόνια υποβάθμισης, διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μεσόγειο. Τις ισχυρές προοπτικές ανάκαμψης ανέδειξαν η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, αλλά και οι εκπρόσωποι της νέας ιδιοκτησίας και του πιθανού χρηματοδότη, που επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις.

“Αυτό που αποδεικνύει η ευρεία αντιπροσωπεία, είναι η δέσμευση των ΗΠΑ να είναι ένας ισχυρός εταίρος της Ελλάδας και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και στην ανάπτυξης του ρόλου της Ελλάδας, ως ένας πυλώνας σταθερότητας στην στρατηγική και πολύπλοκη περιοχή…..”, δήλωσε ο πρέσβης ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

“Σκοπός μας να σωθούν τα ναυπηγεία, διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα χρεωστούμενα”, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης.

Το μεγάλο στοίχημα, μετά τη συμφωνία με την εταιρία ONEX, που έχει ήδη αποκτήσει και τα ναυπηγεία της Σύρου, είναι η χρηματοδότηση του σχεδίου εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού. Το κόστος αυτό, που υπολογίζεται στα 400 εκατ. ευρώ, πιθανότατα θα το καλύψει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα DFC.

Από την πλευρά του ο Πάνος Ξενοκώστας, διευθύνων σύμβουλος ONEX, δήλωσε: “Όλοι θα δουλέψουμε σκληρά για να φτάσει ψηλά αυτό το Ναυπηγείο”.

Επιδίωξη της νέας ιδιοκτησίας των Ναυπηγείων, είναι να δοθεί έμφαση στα πολεμικά πλοία, στην εμπορική ναυτιλία και στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος