Αναζήτηση λύσης για τα παιδιά που μένουν εκτός Παιδικών Σταθμών (video)

Λύση στο θέμα των παιδιών που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός δημοτικών και ιδιωτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών τη νέα σχολική χρονιά αν και οι γονείς τους πληρούν τα κριτήρια για επιδότηση απο το ΕΣΠΑ θα αναζητήσει το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση όπως δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης, με την ΚΕΔΕ.

Συνολικά 36.769 παιδιά οι οικογένειες των οποίων έχουν δικαίωμα να μετάσχουν στα επιδοτούμενα από το ΕΣΠΑ προγράμματα φιλοξενίας κινδυνεύουν να μείνουν φέτος εκτός των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Οι γονείς και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Παιδιού, ζητούν να γίνει ανακατανομή των voucher σε γονείς που έπονται σε μοριοδότηση βάσει των κενών θέσεων στην περιοχή τους.

Το πρόβλημα προέκυψε όπως  υπογραμμίζουν οι γονείς  καθώς λόγω αλλαγής του τρόπου της χρηματοδότησης σε πολλές περιοχές δόθηκαν περισσότερα voucher από τις διαθέσιμες θέσεις και το αντίθετο.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ωφελούμενοι χωρίς να υπάρχει δομή που μπορεί να τους εξυπηρετήσει, αλλά και πολλές κενές θέσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από επιλαχόντες.

“Συμφωνήσαμε  σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει  σε μια διάταξη που θα ρυθμίζει κάποια ζητήματα των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς”, δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Εσωτερικών. Πρόσθεσε επίσης  ότι θα συσταθεί μια Επιτροπή η οποία θα επιλύσει προβλήματα που θα προκύψουν από την 1η Οκτωβρίου.

Αίθουσα σύνταξης ert.gr
Πηγή: ΕΤ1
Ρεπορτάζ: Νεφέλη Τζανετάκου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος