Ανασύρεται από το αρχείο η μήνυση Βγενόπουλου κατά Θάνου

Ανασύρεται από το αρχείο και ξεκινά νέα έρευνα για τη δικογραφία η οποία είχε σχηματισθεί μετά τη μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου, κατά της Βασιλικής Θάνου και άλλων προσώπων, με καταγγελίες για προσπάθεια εκβιασμού σε βάρος του.

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν και πάλι οι καταγγελίες του αποβιώσαντος Ανδρέα Βγενόπουλου, σε βάρος της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, μετά την εντολή που έδωσε ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρίστος Μπαρδάκης να ανασυρθεί από το αρχείο όπου είχε τεθεί η δικογραφία, πριν από έξι χρόνια.

Με αφορμή τις ηχογραφημένες συνομιλίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ο κ. Μπαρδάκης ζήτησε να ξεκινήσει κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή.

Η εντολή για το νέο γύρο έρευνας δόθηκε μετά τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης που έφτασαν από τα Εγκληματολιγικά εργαστήρια της Ασφάλειας σύμφωνα με τα οποία το ηχητικό αρχείο που έχει διάρκεια 5 ωρών, 28 λεπτών και 37 δευτερολέπτων, φαίνεται να είναι γνήσιο .

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξεταζόμενος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που είχε διενεργηθεί το 2016 είχε μιλήσει για 17 συναντήσεις με την επιχειρηματία, φίλη της κ. Θάνου, και πολυάριθμες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ τους.

Η κ. Θάνου έχει καταθέσει αγωγή μιλώντας για χοντροειδή ψεύδη σε βάρος της.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος