Αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Την αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) προβλέπει απόφαση της υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου. Eπίσης παρέχει πρόσθετες οδηγίες για τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) και των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της υφυπουργού Εργασίας, αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΔΑΠ από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Τα ΚΔΑΠ-μεΑ εξακολουθούν να λειτουργούν με την προϋπόθεση διενέργειας τεστ (rapid ή PCR) ανά εβδομάδα στους εργαζόμενους και, αν είναι δυνατόν, με διαχωρισμό παιδιά-ενήλικες, όπου υφίστανται. Ο διαχωρισμός μπορεί να είναι χρονικός (ανά βάρδια) ή χωροταξικός και τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί με τη (2) σχετική εγκύκλιο.

Τα ΚΔΗΦ συνεχίζουν να λειτουργούν, τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί με τη (2) σχετική εγκύκλιο, με την προϋπόθεση διενέργειας τεστ (rapid ή PCR) μία φορά την εβδομάδα στους εργαζόμενους και τους ωφελούμενους, στο πλαίσιο της πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος