Αναστάτωση από βλάβη στον κινητήρα του Intercity Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Λαχτάρισαν οι επιβάτες της “αμαξοστοιχίας 56” που εκτελούσε χθες το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, καθώς έμειναν για περίπου 30 λεπτά ακινητοποιημένοι, όταν το τρένο βρέθηκε στην περιοχή της Γυρτώνης, περίπου 17 χιλιόμετρα πριν τη Λάρισα.

Το τρένο έφθασε στον σταθμό της Λάρισας, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα και μετά την αναχώρηση του, στο ύψος της Γυρτώνης ακινητοποιήθηκε. Δεν υπήρξε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση του δικτύου όπως αρχικά είχε ειπωθεί.

Σύμφωνα με στελέχη του ΟΣΕ, το πρόβλημα που παρουσιάστηκε οφείλεται σε βλάβη στη μηχανή.

Μετά από επικοινωνία του μηχανοδηγού με τον ρυθμιστή κυκλοφορίας του ΟΣΕ η βλάβη αποκαταστάθηκε 39 λεπτά μετά και το τρένο συνέχισε την πορεία του στις 6:55 λεπτά.

Υπήρξε αναστάτωση στους επιβάτες καθώς βρέθηκαν ακινητοποιημένοι πάνω στις ράγες για μισή ώρα. Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε επιβάτης, με την ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας, τα βαγόνια βυθίστηκαν στο σκοτάδι και κανείς δεν τους ενημέρωσε για το τι συμβαίνει. Ωστόσο από την αναστάτωση και την εύλογη βεβαίως ανησυχία, δεν σημειώθηκε κάποιο πρόβλημα με τους επιβάτες, οι οποίοι έφτασαν στη συνέχεια στον προορισμό τους.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος