Αναρτήθηκαν οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής – Συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών (videο)

Σήμερα Τρίτη 10/6 αναρτώνται οι οριστικοί πίνακες της Ειδικής Αγωγής, όπως ανέφερε σε παρέμβαση της επί του νομοσχεδίου για την Αναβάθμιση του Σχολείου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Ό,τι λέγαμε, το κάνουμε πράξη, και αναρτάμε τους οριστικούς πίνακες για τις κατηγορίες 3ΕΑ και 4ΕΑ, στηρίζοντας τον τόσο ευαίσθητο κλάδο της Ειδικής Αγωγής είπε η υπουργός Παιδείας.

Σημειώνοντας δε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε τις σχετικές προσλήψεις, είπε ότι είναι οι πρώτες (προσλήψεις) στο χώρο της Ειδικής Αγωγής -μέσω ΑΣΕΠ- στην ιστορία της χώρας.

Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και τις 6 βασικές δέσμες μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει ανέλυσε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στη Βουλή.
Η αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, η τράπεζα θεμάτων, η επαναφορά της βάση του 10, το νέο σύστημα μετεγγραφών αλλά και η αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων σε γυμνάσιο και λύκειο είναι κάποιες από τις αλλαγές που εμπεριέχονται στο πολυνομοσχέδιο.

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην επιτροπή, το ψηφίζει η κυβερνητική πλειοψηφία, η αντιπολίτευση το καταψηφίζει, εκτός από την Ελληνική Λύση που επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην ψηφοφορία της Τετάρτης.

ΟΛΜΕ-Αθήνα

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών 

Ημέρα απεργίας ήταν για τους εκπαιδευτικούς η Τρίτη 9 Ιουνίου, καθώς με απόφαση της ΟΛΜΕ ο κλάδος κατέβηκε σε 24ωρη απεργία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους  στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ψηφίζεται την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, ενώ για την Τετάρτη 10/6  έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση στις 19:00 το απόγευμα έξω από τη Βουλή.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Κώστας Τσιρώνης (Αθήνα), Δημήτρης Τοσίδης (Θεσσαλονίκη)

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Πηγή: ΕΡΤ, με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Κινητοποιήσεις απο ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας (video)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ