Ίδια η κατάσταση της 18χρονης Βρετανής-Το αέριο της ευφορίας που εγκυμονεί κινδύνους (video)

Στην περιπέτεια τώρα της 18χρονης βρετανής τουρίστριας, η κατάσταση της οποίας παραμένει αμετάβλητη. Τα φθηνά ποτά και οι ουσίες πρωταγωνιστούν στα νυχτοπερπατήματα των  τουριστών που επιλέγουν τα Μάλια για τις διακοπές τους. Κατάχρηση γίνεται  στο υπεροξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως αέριο της ευφορίας. Ουσία άκρως επικίνδυνη για την υγεία, όπως απεδείχθη.

Τα Μάλια εξακολουθούν να προσελκύουν νεαρούς βρετανούς που ζητούν φθηνά ποτά και φθηνό σέρβις. Τα κρεβάτια που διατίθενται φέτος σε αυτής της κατηγορίας τους τουρίστες είναι μόλις 6000 σε σχέση με τις 13χιλιάδες που ήταν πριν από μερικά χρόνια, σε μια προσπάθεια των ντόπιων επιχειρηματιών να κάνουν στροφή προς πιο ποιοτικούς πελάτες και να περιοριστούν οι εικόνες που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Ωστόσο, η περιοχή εξακολουθεί να τραβάει επισκέπτες που θέλουν να δοκιμάσουν ακραία διασκέδαση και μεθύσια.  

Τα Μάλια σφύζουν από ζωή τις μικρές ώρες. Μπορεί σήμερα να μη βλέπουμε την εικόνα των περασμένων χρόνων με μεθυσμένους βρετανούς ξαπλωμένους σε πεζοδρόμια, όμως τα φθηνά ποτά και οι ουσίες έχουν ακόμα τον πρώτο λόγο.  

Το αέριο του γέλιου έχει εξαφανιστεί αυτές τις μέρες από την αγορά των Μαλίων. Μετά την περιπέτεια της 18χρονης βρετανίδας, όσοι αγόρασαν φιαλίδια και συσκευές, πέταξαν κάθε ίχνος τους, παρά το γεγονός ότι το  υποξείδιο του αζώτου κυκλοφορεί νόμιμα.

Βρετανοί τουρίστες λένε ότι το έχουν δοκιμάσει. Είναι αρκετοί όμως και αυτοί που δηλώνουν ότι το φοβούνται και αρκούνται στα φθηνά για να έρθουν στην επιθυμητή κατάσταση ευφορίας. 

Η κατανάλωση του αερίου της ευτυχίας είναι πολύ δημοφιλής. Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι βρετανοί που φέρουν μαζί τους από την πατρίδα τους τη συσκευή που τρυπάει το φιαλίδιο και βάζει το αέριο στο  μπαλόνι.

Πολλές φορές δε, αναμειγνύουν το αέριο με αποστάγματα, με αποτέλεσμα η επίδρασή του να είναι ακόμα πιο ισχυρή. 

Το βρίσκουν παντού  σε σουπερ μάρκετ, πλανόδιους, καταστήματα. Καταστηματάρχες λένε ότι στα Μάλια τον τελευταίο καιρό έχει πέσει η πώληση του αερίου, καθώς οι χονδρέμποροι το κατευθύνουν στη Ζάκυνθο όπου πωλείται σε 4πλάσια τιμή. Πάντως, πριν από ένα χρόνο, συνελήφθησαν στα Μάλια πλανόδιοι πωλητές του αερίου του γέλιου, γιατί δεν είχαν άδεια πλανόδιου πωλητή.

Ο Ευθύμιος Μουντράκης, αντιδήμαρχος Χερσονήσου λέει ότι το αέριο πωλείται εδώ και 15 χρόνια σε όλη τη Μεσόγειο, ξεκίνησε από Βρετανία και μετά το έψαχναν οι βρετανοί εκεί που πήγαιναν διακοπές. Είναι πολλοί, ωστοσο, που θέλουν να αποσυνδεθεί η φήμη των Μαλίων από το φθηνό τουρισμό των μεθυσμένων βρετανών και έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε οικογένειες και σε ακριβότερες υπηρεσίες.

Στα Μάλια διατίθενται φέτος μόνο 6.000 κλίνες σε νεαρούς βρετανούς έναντι 13.000 τις προηγούμενες χρονιές. 

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος