AMBER ALERT: Συνεργασία Facebook με το Χαμόγελο του Παιδιού (video)

Το Facebook ανακοίνωσε την συνεργασία του με το “Χαμόγελο του Παιδιού” για κάθε AMBER ALERT που ενεργοποιείται και για κάθε παιδί που έχει εξαφανιστεί και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Με αυτό τον τρόπο, εξαιρετικά άμεσα, έγκυρα και έγκαιρα θα ενημερώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων, που πιθανότατα μπορεί να δώσει πολύτιμα στοιχεία στις αρμόδιες Αρχές.

Το Facebook ανακοίνωσε την συνεργασία του με το “Χαμόγελο του Παιδιού” για κάθε AMBER ALERT που ενεργοποιείται και για κάθε παιδί που έχει εξαφανιστεί και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Χάρη στο Facebook εξαιρετικά άμεσα, έγκυρα και έγκαιρα θα ενημερώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων, που πιθανότατα μπορεί να δώσει πολύτιμα στοιχεία στις αρμόδιες Αρχές.

Την νέα συνεργασία του με το Facebook στην αντιμετώπιση περιστατικών εξαφανισμένων παιδιών μέσω του μηχανισμού AMBER ALERT Hellas ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου το “Χαμόγελο του Παιδιού” και η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δυκτίωσης. Η Έμιλι Βάτσερ, διευθύντρια Trust & Safety του Facebook Inc. δήλωσε: “Όταν ένα παιδί εξαφανιστεί, η πιο σημαντική κίνηση που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε πληροφορίες στο κοινό όσο το δυνατό γρηγορότερα. Παρέχοντας τις σωστές πληροφορίες στους σωστούς ανθρώπους, την σωστή στιγμή μέσω του Amber Alert στο Facebook, ελπίζουμε στην επανένωση εξαφανισμένων παιδιών με τις οικογένειες τους ταχύτερα”.

Παρουσιάστηκε επίσης το αναβαθμισμένο Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Εξειδικεύμενο επιστημονικό και επιχειρησιακό προσωπικό, συντονίζει, επεμβαίνει, ερευνά καταγγελίες και λειτουργεί:
-Την “Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000” και
-Το AMBER Alert Hellas

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού” τόνισε ότι: “Η δημοσιοποίηση των στοιχείων εφόσον οι γονείς το θέλουν είναι υποχρεωτική. Όσες φορές έγινε δημοσιοποίηση, το παιδί βρέθηκε και δεν διαπομπεύθηκε.”

Πολύτιμη σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή είναι η τετράποδη Αθηνά, η οποία είναι ειδικά εκπαιδευμένη για την ανίχνευση και τον εντοπισμό συγκεκριμένων ατόμων χάρη στην δυνατή της όσφρηση.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ; Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος