Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του Δήμου Αμοργού η παραολυμπιονίκης κολύμβησης

Array

Σε Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του Δήμου Αμοργού ανακηρύχτηκε, από το Δημοτικό Συμβούλιο, η παραολυμπιονίκης κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

Η ίδια είναι λογοθεραπεύτρια, αλλά η μεγάλη της αγάπη παραμένει η κολύμβηση όπου έχει κερδίσει διακρίθηκε πολλές φορές, εκπροσωπώντας την ελληνική αποστολή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ενώ είναι και κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ.

Το ταξίδι της

Σε ηλικία μόλις 14 ετών διαγνώστηκε η αναπηρία της που είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα και συγκεκριμένα το σύνδρομο stiff person syndrome. Η Αλεξάνδρα γεννήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και μετά το Τσέρνομπιλ δόθηκε από τους γονείς της για υιοθεσία μαζί με δύο από τα αδέρφια της, καθώς η βιολογική της οικογένεια δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην φτώχεια και τις οικονομικές δυσκολίες, κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Στην Ελλάδα ήρθε για μια καλύτερη ζωή, για πρώτη φορά στην ηλικία των 5 ετών. Κατά τη διάρκεια των σχολικών της χρόνων έζησε δύσκολες στιγμές και έντονο bullying κατά την προσπάθεια της να ενταχθεί σε μια καινούργια ζωή.

Όπως προαναφέρθηκε, στα 14 της εκδηλώθηκαν τα πρώτα συμπτώματα της πάθησης της, τα οποία της δυσκόλευαν απλές καθημερινές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να παίρνει κορτιζόνη σε συχνή βάση. Οι αιματολογικές της εξετάσεις στάλθηκαν στο εξωτερικο, το 2010 και τότε κατάλαβε τη βαρύτητα της πάθησης της. Με το πέρας των εφηβικών της χρόνων, η ασθένεια είχε αρχίσει να λαμβάνει άλλες διαστάσεις.

Από τη θεραπευτική κολύμβηση στο Ολυμπιακό βάθρο

Η αθλήτρια ξεκίνησε τη θεραπευτική κολύμβηση από προτροπή των γιατρών, καθώς είχαν ατροφήσει οι μύες της. Η κολύμβηση αποτέλεσε ένα βήμα ανάκαμψης απέναντι στην ύπουλη ασθένεια. Μετά από τη σταδιακή βελτίωση της, αποφάσισε με τον προπονητή της να δοκιμάσει σε Πανελλήνιο επίπεδο. Λίγο καιρό αργότερα, σειρά είχε το ευρωπαϊκό προσκήνιο. Ένα μικρό βήμα γέννησε μια νέα προοπτική για την ελληνίδα μαχήτρια, η οποία έφτασε να φορά τα γαλανόλευκα στο στάδο των Παραολυμπιακών αγώνων, όπου και προσέθεσε στη συλλογή της ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

Η στήριξη του Δημάρχου της Αμοργού

Η παραολυμπιονίκης κολύμβησης τίμησε την Αμοργό με την παρουσία της στο Φεστιβάλ «Συνυπάρχω» όπου και πραγματοποίησε την προπόνηση της στα καταγάλανα νερά της Αιγιάλης.

«Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου αποτελεί πηγή έμπνευσης και δύναμης για όλους μας. Αποτελεί τιμή για τους Αμοργιανούς που λάτρεψε το νησί μας κατά την παρουσία της σε αυτό με το Φεστιβάλ «Συνυπάρχω» και αποφασίσαμε να συνυπάρξουμε μέσα από δράσεις που εστιάζουν πρωτίστως στην βελτίωση της ζωής των ΑμεΑ μέσα από την προσβασιμότητα τους σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας και στην συνέχεια στην προβολή της Αμοργού μέσα από δράσεις της παραολυμπιονίκη μας», τόνισε ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος