AΔΕΔΥ: Παράσταση διαμαρτυρίας στις 22 Φεβρουαρίου για να μην συγχωνευτεί το ΤΠΔΥ στο ΙΚΑ

Με σκληρή γλώσσα καταφέρεται η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων στα σχέδια της κυβέρνησης να συγχωνεύσει στο ΙΚΑ το ΤΠΔΥ και για το λόγο αυτό, ανακοίνωσε παράσταση διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. “καταγγέλλει την επιχειρούμενη συγχώνευση στο ΙΚΑ (στην πραγματικότητα δήμευση-«απαλλοτρίωση») του ΤΠΔΥ από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η προσπάθεια αυτή έρχεται να ολοκληρώσει την απαξίωση των Ταμείων – με ευθύνη και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – με τη δρομολόγηση κατ’ ουσίαν της οριστικής κατάργησης τους.

Υπενθυμίζουμε ότι τα Ταμεία αυτά -δηλαδή το ΜΤΠΥ και το ΤΠΔΥ- στηρίζονται αποκλειστικά στις εισφορές των υπαλλήλων ύψους 9% επί των αποδοχών τους. Την επιχειρούμενη αυτή «συγχώνευση» έχουν καταγγείλει εκτός από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις οργανώσεις των συνταξιούχων και τα Δ.Σ. των αντίστοιχων Ταμείων”.

Οι διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση, να προχωρήσει άμεσα στην ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων και να εγκαταλείψει, όπως άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε κατ’ επανάληψη δεσμευτεί κάθε σκέψη για εφαρμογή «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» ή «συντελεστή βιωσιμότητας».

Καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016, στις 10:30πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) για να ματαιώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια για συγχώνευση – κατάργηση των Ταμείων μας”.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος