Α. Βατόπουλος: Θετικό ότι παρουσιάζεται ύφεση της πανδημίας στη χώρα, χρειάζεται όμως προσοχή και όχι φόβος (video)

Θετική εξέλιξη, σε ότι αφορά την πορεία ύφεσης της πανδημίας στη χώρα μας, χαρακτήρισε, ο καθηγητής  Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος  το γεγονός ότι σε σχέση με πέρυσι δεν έχουμε την ίδια αναλογία θανάτων και βαριών νοσηλειών με βάση και τα κρούσματα.

Το φαινόμενο, απέδωσε ο καθηγητής στον εμβολιασμό, στην αυξημένη προσοχή του πληθυσμού και στο ότι η επιδημία εντοπίζεται πλέον στις μικρότερες ηλικίες, οπότε έχουμε και ελαφρύτερα περιστατικά.

Τα μέτρα που έχουμε λάβει εξήγησε ο κ. Βατόπουλος  αποσκοπούν  στο να έχουμε λιγότερα κρούσματα  και εξέφρασε την ελπίδα  ότι θα σημειωθεί επιτυχές αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας για τις επόμενες δύο εβδομάδες κ . Βατόπουλος  αναγνώρισε ότι υπάρχει ένας ενδεχόμενος κίνδυνος έξαρσης, αλλά με τα πολλά τεστ και τα μέτρα προστασίας  που λαμβάνονται μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην ανάλυση των δεδομένων και στην κατανόηση της πορείας της πανδημίας ώστε να μπορούμε έγκαιρα να προτείνουμε λύσεις και μέτρα. Είναι θέμα έντασης προσοχής και όχι φόβου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος .

Για τον εμβολιασμό των παιδιών και τις όποιες επιφυλάξεις των γονιών, ο καθηγητής, επικαλούμενος τα σημερινά δεδομένα, υπήρξε καθησυχαστικός  καθώς εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιστεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος