Α. Κοτανίδου: Εξαιρετικά χαμηλή η θνητότητα στις ΜΕΘ από Covid-19

Την αισιόδοξη είδηση πως από τους 900 ασθενείς με επιπλοκές του κορονοϊού που μπήκαν έως τώρα σε Μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας, ήδη οι 330 έχουν βγει και η υγεία τους είναι σε άριστη κατάσταση, έδωσε στη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. Αναστασία Κοτανίδου.

Το ποσοστό της θνητότητας από Covid-19 στις ΜΕΘ είναι εξαιρετικά χαμηλό – κυμαίνεται στο 35 με 37% – σε σχέση με τις άλλες χώρες, ενημέρωσε η κα Κοτανίδου.  “Χάνουμε 60 άτομα ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων” υπογράμμισε χαρακτηριστικά. “Εν μέσω πανδημίας γίνονται εξαιρετικά βήματα για αύξηση των  Μονάδων  Εντατικής Θεραπείας (1082 κλίνες), που θα είναι παρακαταθήκη για το μέλλον” είπε η κα Κοτανίδου.

Αρχικά, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ για την προσπάθειά τους, η κ. Κοτανίδου σχολίασε: «Φάνηκε ότι το ΕΣΥ είναι ο πυλώνας του συστήματος υγείας. Η καρδιά του συστήματος υγείας, είναι οι ΜΕΘ που καλούνται 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά. Δεν είναι μόνο τα μηχανήματα. Οι ΜΕΘ είναι το ιατρικό προσωπικό μέχρι τις καθαρίστριες. Δουλεύουν νυχθημερόν για να σώσουν την ζωή των ανθρώπων. Οι ΜΕΘ δεν είναι ένας χώρος για να καταλήξουν οι ασθενείς εν ηρεμία, αλλά για να επιστρέψουν υγιείς στην καθημερινότητά τους»

Όσον αφορά στο εμβόλιο για την προστασία από τον κορονοϊό διαβεβαίωσε ότι θα είναι απόλυτα ασφαλές και θα υπάρξει η δυνατότητα να το κάνουν όλοι όσοι το επιθυμούν με προτεραιότητα στο ιατρικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες.

Η κα Κοτανίδου διαβεβαίωσε ότι “εμείς οι υγειονομικοί θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην υπάρξει ούτε ένας άνθρωπος χωρίς νοσηλεία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος