90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα

Εννιά δεκαετίες ζωής θα συμπληρώσει αυτή τη χρονιά ο Ατρόμητος Πατρών, που είναι ένα από τα πιο ιστορικά και δυναμικά σωματεία της Αχαΐας, αφού σε πείσμα του χρόνου που συνήθως δημιουργεί φθορά, αναπτύσσει τμήματα και συσπειρώνει τη νεολαία της περιοχής των Ζαρουχλέικων στην Πάτρα.

90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα
καταστατικό – ίδρυση 1929

Μας έβγαλε ο δρόμος στα Ζαρουχλέικα και δεν αφήσαμε την ευκαιρία να πάει χαμένη, επισκεφτήκαμε το σύλλογο και συνομιλήσαμε με τη διοίκησή του και από τη συζήτηση αυτή προέκυψαν οι πληροφορίες και τα στοιχεία που παρουσιάζουμε.

90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα
Ντοντζής Ιωάννης (αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ)-Νίκος Καλατζής (υπεύθυνος γυναικείου τμήματος και παλαιμάχων, μέλος ΔΣ)-Σκόνδρας Νεκτάριος (πρόεδρος) – Τάκης Βεζάκης (η σημαία της ομάδας, διετέλεσε παίκτης και προπονητής)

-Πότε ιδρύθηκε η ομάδα;

-Αρχικά η ομάδα ιδρύθηκε με το όνομα Άρης Πατρών το 1929, με έδρα το Μαρκάτο, αλλά ο τότε πρόεδρος ο Ντίνος ο Βασιλόπουλος τον μετέφερε στα Ζαρουχλέικα και ονομάστηκε Ατρόμητος Πατρών. Ο σημερινός Άρης Πατρών ιδρύθηκε ένα χρόνο μετά, το 1930 και δεν έχει σχέση με τον Ατρόμητο.

90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα ΖαρουχλέικαΗ ομάδα έπαιζε σε αλάνες και αδιαμόρφωτους χώρους, όπως οι «Μυγδαλιές», όπου γίνονταν προπονήσεις σε εκτάσεις που είχαν και δένδρα. Χρώματά της είναι το πορτοκαλί και το σιέλ, ενώ σαν δεύτερη εμφάνιση χρησιμοποιεί και λευκό – σιέλ.

90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα ΖαρουχλέικαΈπαιζε στα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι την κατοχή, στην οποία υπήρξαν και δύο αθλητές της που ήταν θύματα πολέμου, ενώ με την υποχώρηση των Γερμανών, αγωνίστηκε σε φιλικό αγώνα με Εγγλέζους στρατιώτες στο γήπεδο της Αχάια Κλάους, όπου η μεταφορά του Ατρομήτου, έγινε με οχήματα των Άγγλων. Ακολούθως συνέχισε να αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και τη Δ’ Εθνική. Την περίοδο της δικτατορίας δεν πειράχτηκε ο σύλλογος από συγχωνεύσεις ή διαλύσεις, που αντιμετώπισαν άλλα σωματεία. Το 1990 έφτιαξε τμήμα μπάσκετ, το οποίο μαζί με τη Δάφνη, ήταν τα σωματεία από τα οποία προέκυψε ο Γλαύκος.

90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα– Ποια είναι η σημερινή δομή της ομάδας;

Στη σημερινή περίοδο υπάρχει η ομάδα ανδρών, τμήματα υποδομών, η θυγατρική ομάδα του Ατρομήτου Ζαρουχλέικων που ιδρύθηκε το 2004 στην οποία αγωνίζονται οι υποδομές μας, ενώ από την περίοδο 2011-2012 έχουμε και γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου, που αυτή την περίοδο είναι στη Γ’ Εθνική, ενώ του χρόνου θα παίξει στη Β’ Εθνική.

Στα πρώτα βήματα της ίδρυσης της γυναικείας ομάδας υπήρχε από τον κόσμο περιέργεια και σχετική επιφύλαξη. Έχουμε επίσης και ενεργό τμήμα παλαιμάχων. Συνολικά σε όλα τα τμήματα έχουμε 300 ενεργά δελτία αθλητών και 10 τμήματα.

90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα-Που αγωνίζεται ο Ατρόμητος;

-Έδρα μας είναι το δημοτικό γήπεδο των Ζαρουχλέικων, ενώ λύσεις για τις υποδομές μας δίνει και το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Χρησιμοποιούμε τη λέξη υποδομές και όχι ακαδημίες, γιατί πιστεύουμε ότι η «ακαδημία» παραπέμπει σε επιχείρηση.

Τα έξοδα για τη λειτουργία του συλλόγου, προέρχονται από χορούς, λαχνούς, συνδρομές, ενώ η πολιτεία βοηθάει μόνο στο γυναικείο ποδόσφαιρο και γενικά για τη λειτουργία της ομάδας «ματώνουν» οικονομικά οι παράγοντες.

Συνέντευξη: Nάσος Μπράτσος

90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος