48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 16 & 17 Φεβρουαρίου σε όλα τα Λιμάνια της χώρας

Σε αποφάσεις κινητοποιήσεων, κατέληξαν οι συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΜΥΛΕ (ομοσπονδία υπαλλήλων λιμανιών Ελλάδος), της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ και του Συνδέσμου Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους: “σε συνεδρίασή τους εκτίμησαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για την αποδοχή της μοναδικής οικονομικής προσφοράς για την πώληση του 51%+16% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, την δρομολόγηση της ίδιας πολιτικής για τον ΟΛΘ, αλλά και την ιδιωτικοποίηση όλων των Λιμανιών.

Συγκεκριμένα :

Εκτίμησαν ότι η εμμονή της Κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών δεν αποτελεί αναπτυξιακό λιμενικό μοντέλο, αλλά πολιτικό και οικονομικό ξεπούλημα των Λιμανιών. Αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνία και τους επιλιμένιους Δήμους, αλλά και για την εργασιακή προοπτική των εργαζομένων.

Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν το εγχείρημα ξεπουλήματος των ΟΛΠ και ΟΛΘ και των άλλων Λιμανιών, μετέρχονται ακραίων πολιτικών και νομικών ακροβασιών. Η τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και COSCO, με αποτέλεσμα η κατάθεση των οικονομικών προσφορών να έχει γίνει σε ανύπαρκτο νομικά κείμενο, χωρίς υπογραφές του ΟΛΠ και των αρμοδίων Υπουργείων”.

Το πρόγραμμα δράσης

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 16 & 17 Φεβρουαρίου σε όλα τα Λιμάνια της χώρας, ενώ την Τρίτη 16/2 “θα πραγματοποιηθούν δυναμικές πολύμορφες κινητοποιήσεις στον Πειραιά και στην Θεσσαλονίκη”.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου όπως αναφέρουν: “θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Αθήνα και πορεία. Θα απαιτήσουμε συνάντηση με την Κυβέρνηση, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν το μεγάλο ξεπούλημα”, ενώ την ίδια ημέρα και ώρα 13:00 στο Μέγαρο του ΟΛΠ (αίθουσα εκδηλώσεων) “θα πραγματοποιηθεί πανλιμενική συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΟΛΠ, προκειμένου να οργανώσουν και να προετοιμάσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος