Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωφελή Δράση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται, στη Θεσσαλονίκη, το 5ο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωφελή Δράση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η θεματική του συνεδρίου θα αναπτυχθεί γύρω από την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, ως μια περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και αντιμετωπίζει διαχρονικές και σύγχρονες γεωπολιτικές προκλήσεις.

Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές, όπως ο καθηγητής Ιστορίας της Μεσογείου του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, David Abulafia. Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα σε σχέση και με την κατάσταση στη Μεσόγειο, ο καθηγητής είπε: “Καθημερινά, οι ανισότητες σε πλούτο στις ακτές της Μεσογείου έχουν οδηγήσει σε μετακίνηση των ανθρώπων, με πολλούς μετανάστες να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους προκειμένου να φτάσουν στην Ευρώπη, ενώ ο δρόμος από τη Λιβύη έχει αναζωπυρωθεί και σίγουρα θα αυξηθεί η ροή”.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Brexit ο κ. Abulafia σημείωσε ότι αν συμβεί, “θα προκαλέσει μεγάλο σεισμό στην Ε.Ε. που θα πρέπει να σκεφθεί πλέον και αν οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται στις πρωτεύουσες των χωρών ή στις Βρυξέλλες”.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής προγραμμάτων & στρατηγικής του Ιδρύματος, Πάνος Παπούλιας, μίλησε ενδεικτικά για κάποια προγράμματα που χρηματοδοτεί το ΙΣΝ ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπως το πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιείται, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος