24ωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα – Στάσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα στις 2 Οκτωβρίου

Αντίστροφη μέτρηση στα συνδικάτα μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

24ωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα και στάσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα είναι τα χαρακτηριστικά της κινητοποίησης.

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της  “καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν στην 24ωρη Απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ανήκουν στη δύναμή της.
Για την ίδια ημέρα καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Στην Αθήνα η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ της Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος”.

Το εργατικό κέντρο Αθήνας επισημαίνει: “Η επιτυχία της απεργίας του ΕΚΑ στις 24 Σεπτέμβρη μας δίνει τη δύναμη και το έναυσμα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον αντιαναπτυξιακό νόμο και την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού. Συνεχίζουμε δυνατά και απεργούμε στις 2 Οκτώβρη ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου. Η Ανάπτυξη δεν αφορά τους λίγους. Ανάπτυξη υπάρχει μόνο με τους εργαζόμενους όρθιους, με αυξήσεις μισθών και με ισχυρές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις”.

24 ωρη απεργία στις γραμμές 2 και 3 του μετρό την Τετάρτη και τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 3/10 από 12 έως 3μμ.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, την ημέρα της απεργίας, θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τραίνα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

“Kαλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο να σταθούν δίπλα στα σωματεία και την ΟΜΕ–ΟΤΕ και να δώσουν βροντερό «παρών» στην κεντρική συγκέντρωση την Τετάρτη 2/10/2019και ώρα 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος καθώς και στις κινητοποιήσεις των κατά τόπους Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων ανά την Ελλάδα” αναφέρει η ΟΜΕ-ΟΤΕ“.

Από την πλευρά της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισημαίνει: “Σε συνέχεια της 24ωρης Απεργίας της 24ης του Σεπτέμβρη, ως αντίδραση στο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ΟΜΟΦΩΝΑ, προκηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Οκτώβρη από τις 11.00 π.μ., έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων”.

Η ΠΕΝΕΝ ανακοίνωσε “24ωρη απεργία των Ναυτεργατών στα πλοία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά”.

Tα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – “ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ” – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αποφάσισαν 24ωρη απεργία στα καράβια των λιμανιών του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου, την Τετάρτη 2 Οκτώβρη από 00.01 έως 24.00.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος αναφέρει ότι συμμετέχει στην συγκέντρωση του Ε.Κ.Α. και των συνδικάτων την ημέρα της Απεργίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Σταδίου και Κοραή γωνία, μπροστά στον Κωτσόβολο) και ώρα 11:00.

O Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής καλεί την Τετάρτη 2 Οκτώβρη σε συγκέντρωση-διαδήλωση: 11.00 π.μ., Χαυτεία (Αιόλου & Σταδίου).

H Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, τονίζει: “Η μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 24/09 ενάντια στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» που ενταφιάζει κλαδικές συμβάσεις και συνδικαλιστικές ελευθερίες, έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των σωματείων μας και της συλλογικής δράσης.
Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε προκηρύσσει στάση εργασίας για την Τετάρτη 2/10 από τις 10:00 πμ. έως τη λήξη του ωραρίου.
Όλες και όλοι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 2 Οκτώβρη”.

To σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο καλεί για την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, στάση εργασίας τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου (από 8 π.μ. έως 10 π.μ.) και συγκέντρωση στις 8 π.μ. στην είσοδο του νοσοκομείου, αναφέροντας ότι: “Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των κλινικών, του ΤΕΠ και των Χειρουργείων του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου προκαλεί η μεγάλη έλλειψη τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου).
Σύμφωνα με τον (ανεπαρκέστατο) Οργανισμό, είναι κενές 46 οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου (περίπου το 40%) και οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες”.

Για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, το ίδιο σωματείο καλεί σε στάση εργασίας (7 π.μ. – 3 μ.μ.)
και συγκέντρωση στην Ελευσίνα, στην Πλ. Ηρώων στις 11 π.μ.

ΔΟΕ
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, επισημαίνει μεταξύ άλλων: “Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., έχοντας ήδη αποφασίσει και προγραμματίσει σειρά συναντήσεων-παρεμβάσεων με όλους τους εμπλεκόμενους στα παραπάνω ζητήματα και ιδιαίτερα στο ζήτημα της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης (αρμόδια υπουργεία, Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμους),
• πραγματοποιεί κύκλο έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων από 30/9/2019 μέχρι και 18/10/2019, (με προοπτική πραγματοποίησης ολομέλειας προέδρων ανάλογα με την εκτίμηση του Δ.Σ.) με σκοπό τη χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου.
• καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν δυναμικά στην κινητοποίηση (με στάση εργασίας 11π.μ. – 2μ.μ.) της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Ε.Κ.Α. και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στο «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» των αντεργατικών ρυθμίσεων για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή.
• πραγματοποιεί από κοινού με την Ο.Λ.Μ.Ε. συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας (με κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου – τρεις πρώτες του απογευματινού) για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του εκπαιδευτικού, προτάσσοντας και διεκδικώντας την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων μας”.

Το ΠΑΜΕ

Στην απεργιακή του διακήρυξη το ΠΑΜΕ αναφέρει: “Όλες και όλοι στην απεργία στις 2 Οκτώβρη, και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις!

Όλες και όλοι στην απεργία στις 2 Οκτώβρη, και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις!

Στην Αθήνα, στα Προπύλαια, στις 10:30 πμ.

Η μαζική συμμετοχή εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 24 Σεπτέμβρη, έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα. Να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.

Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ανάπτυξη παντού” είναι νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης, με παράλληλο τσάκισμα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Η ανάπτυξη τους γκρεμίζει ότι άφησε όρθιο η κρίση τους! Όλοι στον αγώνα!”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ