24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εφοριακοί (video)

Κλειστές είναι σήμερα Πέμπτη οι εφορίες λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ.

Οι εργαζόμενοι στις εφορίες εκφράζουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων, διεκδικώντας οι φορολογικές υπηρεσίες να βρίσκονται εντός του υπουργείου Οικονομικών και πραγματοποιούν από το πρωί συγκέντρωση και συμβολική κατάληψη της εισόδου του υπουργείου Οικονομικών στο κτίριο επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. «Οι φόροι και τα δημόσια έσοδα είναι ο «πυρήνας» της εξουσίας του κράτους και σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχουν εκχωρηθεί σε ανεξάρτητεςαρχές» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι που ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Οπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας του νομοθετήματος, αμφισβήτηση των μελλοντικών δημοσίων εσόδων προς βεβαίωση και οι επιπλοκές στην υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών που οι οργανικές τους θέσεις θα μεταφερθούν στην νέα αρχή.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος