21 χρόνια από την πτώση του πρωθυπουργικού Falcon και τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη

Συμπληρώνονται σήμερα 21 χρόνια από την πτήση θανάτου που συγκλόνισε τότε την Ελλάδα και την Κύπρο, αφού επτά άτομα έχασαν την ζωή τους, ανάμεσά τους και ο τότε αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Γιάννος Κρανιδιώτης.
Βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου του 1999. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος τύπου Falcon μετέφερε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη και άλλα 12 άτομα στη Ρουμανία. Είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Αθήνα και κατευθυνόταν προς το Βουκουρέστι προκειμένου ο υπουργός να συμμετάσχει στη Διαβαλκανική Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών.

Ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε ένας οραματιστής πολιτικός και σπουδαίος διπλωμάτης, το έργο του οποίου συνεχίζει να αποτελεί οδηγό για την ελληνική εξωτερική πολιτική.
Ένα πρότυπο πατριωτικής προάσπισης των συμφερόντων του Ελληνισμού και ένα σύμβολο της κοινής πορείας ελλαδικού και κυπριακού Ελληνισμού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης ζωής του, ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπηρέτησε με συνέπεια και αυταπάρνηση τον Ελληνισμό ενώ ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα, 21 χρόνια από τον θάνατό του, και σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον Ελληνισμό, οι ιδέες και το έργο του Γιάννου Κρανιδιώτη συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης στις αδιάλειπτες προσπάθειες της Ελλάδας και της Κύπρου για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και υπεράσπισης των συμφερόντων του Ελληνισμού απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Στο δυστύχημα επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους: ο Γιάννος Κρανιδιώτης, ο 23χρονος γιος του Νικόλας, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Δημήτρης Πανταζόπουλος και Νίνα Ασημακοπούλου, ο εικονολήπτης της ΕΡΤ Παναγιώτης Πούλος, ο αστυνομικός της προσωπικής ασφάλειας του υπουργού Νίκος Ασημακόπουλος και ο μηχανικός του αεροσκάφους Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος