1555 – To νέο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ για ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά θέματα

Με την υπόσχεση να μην μείνει καμία κλήση αναπάντητη και κανένα αίτημα να μην χαθεί στο δαίδαλο της γραφειοκρατίας, το νέο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Εργασίας ξεκινά πιλοτικά με την εξυπηρέτηση 3 οργανισμών του υπ. Εργασίας: του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ.

Στην πρώτη γραμμή 140 τηλεφωνητές και τηλεφωνήτριες. Θα διεκπεραιώνουν άμεσα τα απλά ερωτήματα, ζητήματα γενικής πληροφόρησης, όπως το πότε καταβάλλονται συντάξεις και επιδόματα και θα καθοδηγούν τους πολίτες στη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Τα προσωποποιημένα και πιο δύσκολα αιτήματα θα παραπέμπονται στην ομάδα των ειδικών.

Πρόκειται για την 2η γραμμή εξυπηρέτησης. Στελεχώνεται από 89 έμπειρα στελέχη των 3 οργανισμών τα οποία απαλλάσσονται από άλλα καθήκοντα και αναλαμβάνουν αποκλειστικά την εξυπηρέτηση των πολιτών. Θα επικουρούνται από μια ευρεία ομάδα ειδικής υποστήριξης με υπάλληλους- συνδέσμους σε κάθε διεύθυνση του ΕΦΚΑ.

Το 1555 θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα τέλη του Σεπτέμβρη, όταν θα ενταχθούν σε αυτό και οι υπόλοιποι οργανισμοί που επιβλέπει το υπ. Εργασίας.

Το κόστος του ανέρχεται σε 12 εκ ευρώ το χρόνο.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μαρίνα Δεμερτζιάν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος