Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο «Μεταξά» για την υποστελέχωση του Φαρμακείου

Array

Σε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου «Μεταξά», προχωρά σήμερα, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Φαρμακείου του νοσοκομείου, η οποία στάθηκε αφορμή για την αναβολή χημειοθεραπειών επί δύο συνεχόμενες ημέρες.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι αποτελεί τραγική εξέλιξη για το ΕΣΥ, το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας να έχει μείνει χωρίς φαρμακείο, επειδή αρρώστησε ο μοναδικός νοσοκομειακός φαρμακοποιός.

«Να στελεχωθεί τώρα το φαρμακείο στο Νοσοκομείο «Μεταξά». Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας», απαιτεί το Σωματείο των Εργαζομένων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Παρασκευής.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
Σύμφωνα με το Σωματείο στο Φαρμακευτικό Τμήμα να υπηρετεί πλέον μόνο ένας μόνιμος φαρμακοποιός «που την προηγούμενη Τρίτη βγήκε θετικός στην covid» και «απέμεινε η επικουρική συνάδελφος, η οποία είχε έρθει από το Τζάνειο προσωρινά για κάποιους μήνες για να βοηθήσει και η οποία εξαναγκάστηκε να δουλέψει αν και ήταν και η ίδια άρρωστη με πυρετό» και για την οποία έγινε ανάκληση της μετακίνησή της και «επιστρέφει στο Τζάνειο».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου «αυτό είχε σαν συνέπεια να ειδοποιηθούν ήδη από την Κυριακή οι ασθενείς για την αναβολή της θεραπείας τους!».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος