Κινητοποιήσεις για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς (video)

Πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς βρίσκει πολλά νοσοκομεία της χώρας αντιμέτωπα με μεγάλα κενά, τα οποία θα πρέπει να αναπληρωθούν άμεσα για την εύρυθμη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις στα νοσοκομεία, σε όλη τη χώρα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει εξαγγείλει από τις 7 το πρωί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας και όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος «σε περίπτωση έκδοσης απόφασης αναστολής η ΠΟΕΔΗΝ την επόμενη μέρα προχωρά σε απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας».
Ο κ. Γιαννάκος υπογράμμισε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη ροή εμβολιασμών, και ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δοθεί μια άτυπη παράταση για όσους έχουν κλείσει ραντεβού εμβολιασμού. Εκτιμά ότι περίπου 2.000 επαγγελματίες υγείας έχουν κλείσει ραντεβού και όπως σημειώνει θα είναι κέρδος για το σύστημα υγείας η παραμονή τους στις θέσεις τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, πραγματοποίησε συγκέντρωση το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου. «Μπλοκάρουμε την ίδια τη διαδικασία αναστολής καθηκόντων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου. «Λέμε ναι στο μαζικό-καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού και λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά αναστολή, καμιά απόλυση, καμιά πειθαρχική δίωξη συναδέλφου με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μπήκαν στα νοσοκομεία περιμένοντας το χαρτί της αναστολής. Μέχρι στιγμής δόθηκε μόνο στους εργαζόμενους του “Παπανικολάου”, όπου μάλιστα εκεί υπήρξε και φραστική επίθεση προς τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής 52 είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από σύνολο 490, όπου πλέον θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ σταματούν τα τακτικά χειρουργεία. Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία το ποσοστό των ανεμβολίαστων ανέρχεται στο 10% από 45% που ήταν την περασμένη εβδομάδα. Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των εργαζομένων αναγκάστηκαν να εμβολιαστούν για βιοποριστικούς λόγους.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι και στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για την αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 19:30 και το ΠΑΜΕ συγκέντρωση στις 20:00 στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σχετική είδηση: Μ. Παγώνη, πρ. ΕΙΝΑΠ: Δεν θέλουμε διχασμό – Ζητάμε καθολικότητα εμβολιασμού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος