Κινητοποιήσεις από τους καλλιτέχνες – Μεγάλη συναυλία (video)

Aπορρίπτουν oi καλλιτέχνες, την Κοινή Υπουργική Απόφαση και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας νομοθετική ρύθμιση

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καλλιτέχνες, επιμένοντας ότι τα αιτήματά τους δεν ικανοποιούνται με την πρόταση της κυβέρνησης. Συγκεντρώθηκαν έξω από το Rex, διαδηλώνοντας ότι δεν ζητούν μισθολογική διόρθωση, αλλά τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος συνεχίζουν να κινούνται κυβέρνηση και καλλιτέχνες, οι οποίοι απορρίπτουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση αποστέλλοντας επιστολή στον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό πολιτισμού.

«Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ μισθολογική διόρθωση δεν ζητήσαμε δηλαδή αύξηση ζητήσαμε την αξία των πτυχίων ζητήσαμε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που σπουδάζουν 3 χρόνια για να πάρουν ένα πτυχίο», τόνισε ο Κώστας Κεχαγιόγλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.

Κινητοποιήσεις από τους καλλιτέχνες – Μεγάλη συναυλία (video)

«H Κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της για αυτά που μπορούν να γίνουν. Οι λύσεις πρέπει να είναι οριζόντιες και δίκαιες για όλους, όχι εμβαλωματικές και ευνοϊκές για ορισμένους μόνο κλάδους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Δεν ζήτησαν Κοινή Υπουργική Απόφαση διαμηνύουν οι καλλιτέχνες αλλά νομοθετική ρύθμιση που θα θεράπευε όπως λένε τις αδικίες που το επίμαχο προεδρικό διάταγμα 85 έχει προκαλέσει.

Συναυλία πραγματοποίησαν οι καλλιτέχνες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους για αναγνώριση των κύκλων σπουδών και ένταξης τους στην κατηγορία τεχνολογικής εκπαίδευσης του ενιαίου μισθολογίου.

«Εμείς θέλουμε όλοι αυτοί που ονειρεύονται ένα κόσμο διαφορετικό, πιο καλλιτεχνικό, να έχουνε μία ασφάλεια, γι’ αυτό είμαστε όλοι εδώ», δήλωσε ο Κωστής Μαραβέγιας μουσικός.

«Ζητάμε απόσυρση του ΠΔ, αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών μας για δουλειά με δικαιώματα», δήλωσε η τραγουδίστρια Νατάσα Μποφίλιου.

Κινητοποιήσεις από τους καλλιτέχνες – Μεγάλη συναυλία (video)

«Η κυβέρνηση δεν ακούει εμείς όμως ακούμε τις μελωδίες και μέσα από τις μελωδίες βγαίνει όλη αυτή η θέληση να αλλάξουν τα πράγματα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης.

«Χρειάζεται αποφασιστικότητα και επαγρύπνηση. Καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα που κυβέρνησαν που υπόσχονται διάφορα προεκλογικά αλλά άλλα κάνουν μετά», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ βρίσκονται στο πλευρό των καλλιτεχνών. Όπως δήλωσε ο Γιάννης Δάρρας, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ: «Οι καλλιτέχνες δεν είναι ούτε ψώνια ούτε χομπίστες ούτε διασκεδαστές. Είναι το ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας που πρέπει να το ακούσουμε. Είναι το μέλλον, οι νέοι άνθρωποι είναι ο πολιτισμός μας».

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ίδρυσης ανώτατης κρατικής σχολής δηλώνει η κυβέρνηση με τους καλλιτέχνες να κάνουν λόγο για μία προεκλογική εξαγγελία που δεν λύνει τα τρέχοντα ζητήματα.

Ρεπορτάζ: Bαλερία Δολαψάκη, Ελένη Μπουγά

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Απορρίπτουν την ΚΥΑ οι καλλιτέχνες – Επιστολή στον πρωθυπουργό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος