Κινδυνεύουν από αφυδάτωση οι γύπες της Κρήτης – Έκκληση για ποτίστρες σε σημεία των βουνών

Για τον κίνδυνο που βρίσκεται η ζωή των γυπών της Κρήτης προειδοποιούν τα μέλη του συλλόγου προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής «ΑΝΙΜΑ».

Η πολύωρη αναζήτηση νερού σε συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών εξαντλεί τους γύπες, ιδιαίτερα τους πιο νεαρούς, σύμφωνα με τον σύλλογο, με αποτέλεσμα πολλοί να μην τα καταφέρνουν. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, μέσα σε μια εβδομάδα, έφτασαν στην ΑΝΙΜΑ 15 γυπάκια και λαμβάνουν εντατικά θεραπεία με ηλεκτρολύτες.

Τα μέλη του συλλόγου κάνουν έκκληση στην πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δημιουργήσουν δεξαμενές και ποτίστρες σε σημεία των βουνών που επιλέγουν να ζουν τα συγκεκριμένα άγρια πουλιά.

Η ανακοίνωση:

Σοβαρό πρόβλημα με τους γύπες στην Κρήτη. Δεκάδες αφυδατωμένα γυπάκια, νεαρά φετινά, πέφτουν εξαντλημένα και πολλά πεθαίνουν.

Τα τυχερά τα βρίσκουν έγκαιρα πολίτες και ενημερώνουν τα Δασαρχεία. Μέσα σε μια εβδομάδα έφτασαν στην ΑΝΙΜΑ δεκαπέντε από αυτά και λαμβάνουν εντατικά θεραπεία με ηλεκτρολύτες. Θα συνεχίσουν πιστεύουμε να έρχονται όλον τον Αύγουστο.

Πρέπει η πολιτεία και οι εμπλεκόμενοι φορείς να τοποθετήσουν άμεσα δεξαμενές και ποτίστρες πάνω στα βουνά. Δεν είναι παραδεκτό να χάνουμε τα καλοκαίρια τόσο μεγάλο αριθμό από τα πολύτιμα αυτά ζώα, από δίψα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος