Θεσσαλία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο έλεος της κακοκαιρίας Genesis

Ο Δήμος Κιλελέρ, στη Θεσσαλία δέχτηκε τεράστιους όγκους νερού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Μεγάλες ζημιές, κατά κύριο λόγο, καταγράφηκαν σε καλλιέργειες, ύστερα από ισχυρή βροχόπτωση που προκάλεσε η κακοκαιρία Genesis. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη περιοχή επλήγη δύο φορές τις τελευταίες ημέρες, αφούν πριν την πλημμύρα είχε προηγηθεί χαλαζόπτωση.

Οι κάτοικοι του Δήμου Κιλελέρ, που είναι κατά βάση αγρότες, ζητούν από το κράτος να διενεργηθούν άμεσα και να είναι αντικειμενικές οι εκτιμήσεις από τους ειδικούς για τις καταστροφές κι έτσι να δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις, ώστε να μπορέσουν την επόμενη χρονιά οι σοδειές τους να ευδοκιμήσουν. Πέρα από τις ζημιές στην παραγωγή, έχουν προκληθεί καταστροφές και στο φυτικό κεφάλαιο, πράγμα που θα φανεί την επόμενη χρονιά.

Πολιτική Προστασία και Δήμοι στα ανατολικά της Θεσσαλίας βρίσκονται σε επιφυλακή, διότι περιμένουν, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, να ξεσπάσουν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Καταστροφές από την κακοκαιρία σημειώθηκαν και στο Νέο Σιδηροχώρι, στην Κομοτηνή. Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την περιοχή, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του κοιμητηρίου, με πτώσεις δέντρων αλλά και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος