Pfizer & Moderna για ηλικίες 18 έως 29 — Ανακοινώσεις την επόμενη βδομάδα

Ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος μέχρι χθες ήταν στα 1.472 κρούσματα τόνισε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης και πρόσθεσε ότι υποχώρησε για 2η βδομάδα κάτω από τα 2.000.

Η διάμεση ηλικία είναι 36 έτη τις τελευταίες επτά μέρες είπε ο κ. Κικίλιας ενώ αναφερόμενος στον δείκτη θετικότητας σημείωσε ότι είναι σταθερά κάτω από το 4% και συγκεκριμένα 3,4% την προηγούμενη εβδομάδα. “Σε όλες τις περιφέρειες της χώρας παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιδημία έχει τελειώσει” τόνισε.

Τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα είναι 14.371.  Σήμερα αναμένεται να ξεπεραστούν οι 102.000 εμβολιασμοί ενώ συνολικά έχουν γίνει 5.751.115. Το 20,39% του πληθυσμού έχει λάβει και τις 2 δόσεις ενώ το 35,51% έχει πάρει μια δόση.

Την άλλη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για το πότε θα ανοίξουν τα ραντεβού για εμβολιασμούς με Pfizer και Moderna για τους 18- 29. Οπως έκανε γνωστό ο κ. Κικίλιας η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα χωριστεί στους 25-29 και τους 18-24.

Επίσης, το πρόγραμμα “Γαλάζια Ελευθερία” στα νησιά συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας πριν την έναρξη του προγράμματος ο μέσος όρος των εμβολιασμένων ήταν στο 22% με μια δόση ενώ σήμερα φτάνει το 40% και το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ανέρχεται στο 27%.

“Τα νησιά με τη μεγαλύτερη πληρότητα ραντεβού την επόμενη εβδομάδα, πληρότητα που αγγίζει το 100%, είναι η Λευκάδα, η Θάσος, η Πάρος, η Μύκονος και η Σαλαμίνα” υπογράμμισε ο υπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη μελέτη που αφορά το Ισραήλ και την πιθανή συσχέτιση ορισμένων περιστατικών μυοκαρδίτιδας σε νεαρούς άντρες, μετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer, είπε ότι η χώρα αυτή έχει ήδη ξεκινήσει εμβολιασμό στις ηλικίες 12 έως 15 ετών με το εμβόλιο αυτό, διευκρινίζοντας ότι τα νέα στοιχεία δεν αλλάζουν το πρόγραμμα εμβολιασμού με το συγκεκριμένο εμβόλιο στην Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος