Κέρκυρα: Στις φλόγες ιστιοπλοϊκά σκάφη στη μαρίνα των Γουβιών – Κάηκαν τέσσερα

Array

Τέσσερα ιστιοπλοϊκά σκάφη έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά από τις φλόγες στη μαρίνα των Γουβιών, που ξεκίνησαν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, από ένα 20μετρο ιστιοφόρο σκάφος που βρισκόταν ελλιμενισμένο. Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα πήρε φωτιά η οποία επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στα παρακείμενα σκάφη.

Κέρκυρα: Στις φλόγες ιστιοπλοϊκά σκάφη στη μαρίνα των Γουβιών – Κάηκαν τέσσερα

Στην περιοχή έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβεστικά οχήματα, ενώ υπήρξε βοήθεια και από την Ηγουμενίτσα. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για την απομάκρυνση σκαφών, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά και σε άλλα σκάφη, καθώς η μαρίνα των Γουβιών είναι από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας και έχει χωρητικότητα 960 σκαφών, με σταθερές και πλωτές προβλήτες.

Ένα ακόμη σκάφος υπέστη ζημιές, ενώ έχουν τοποθετηθεί από το Λιμενικό Σώμα, αντιρρυπαντικά φράγματα γιατί υπάρχει διαρροή καυσίμων και πολυεστέρα από τα κατεστραμμένα σκάφη. Επίσης γίνεται χρήση αντιρρυπαντικών υλικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από ένα μηχανοκίνητο σκάφος και επεκτάθηκε σε δύο καταμαράν και ένα παλιό ξύλινο ιστιοφόρο που κατασκευάστηκε το 1929 και ανήκε στο Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό. Τα τελευταία χρόνια έκανε κρουαζιέρα γύρω από την Κέρκυρα. Τα τρία πρώτα σκάφη έχουν βυθιστεί στο χώρο της μαρίνας.

Κέρκυρα: Στις φλόγες ιστιοπλοϊκά σκάφη στη μαρίνα των Γουβιών – Κάηκαν τέσσερα

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης και πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος