Κεφαλονιά: Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σπαρτιά και Λιβάδι (video)

Πολύ δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, τους εθελοντές και κατοίκους περιοχών της Κεφαλονιάς, καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα 4 διαφορετικά περιστατικά πυρκαγιών, τα οποία ξέσπασαν σχεδόν την ίδια ώρα.

Ήταν λίγο μετά τις 20.00 όταν ξέσπασε η πρώτη πυρκαγιά στη Λειβαθώ στα Σπαρτιά, όπου έσπευσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. Η φωτιά ήταν σε δύσβατο σημείο ανάμεσα σε χαράδρες. Αυτή την ώρα έχει κατασβεστεί.

Πιο δύσκολη ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε – και μάλιστα σε δύο μέτωπα – στο Λιβάδι προς Ληξούρι και έφτασε μέχρι τα Κουβαλάτα. Σε αυτό το μέτωπο η μάχη με τις φλόγες ήταν δύσκολη, καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι, ενώ κινδύνευσαν σπίτια, αγροικίες και στάβλοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 40 Πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, ενώ υπήρξαν ενισχύσεις από την Κυλλήνη 19 με πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν 5 Α/Φ και 1 Ε/Π.

Στη μάχη με τις φλόγες από την πρώτη στιγμή ρίχτηκαν η Τοπική Αυτοδιοικηση με υδροφόρες , Αστυνομικές δυνάμεις και οι εθελοντικές ομάδες Ερίσου και Πυλάρου.
Αυτή την ώρα η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος