Καύσωνας: Τα σκήπτρα στο Άργος με 40.6 °C. – Πότε επανέρχονται φυσιολογικές θερμοκρασίες

Oι μέγιστες θερμοκρασίες  ξεπέρασαν τους 40 βαθμούςμε τις θερμότερες περιοχές να εντοπίζονται στην Αργολίδα, στη Λακωνία και στη Φθιώτιδα. Στο Άργος κορυφώθηκε ο καύσωνας με θερμοκρασία στους 40.6 °C. βαθμούς κελσίου, ενώ ακολούθησαν η Σπάρτη και οι Άγιοι θεόδωροι με 40 βαθμούς, η Κόνιτσα, η Λαμία και οι Σέρρες με 39 βαθμούς.

Καύσωνας: Τα σκήπτρα στο Άργος με 40.6 °C. – Πότε επανέρχονται φυσιολογικές θερμοκρασίες

Πολύ δύσκολες ήταν οι συνθήκες κυρίως για όσους εργάζονται στη ύπαιθρο.
Για την ελάττωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων το  υπουργείο Εργασίας με εγκύκλιο που έχει εκδώσει, επισημαίνει στους εργοδότες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ακόμη και να μειώσουν τις ώρες απασχόλησης ή να προχωρήσουν σε σε παύση εργασιών αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η εγκύκλιος υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις των εργοδοτών και τα μέτρα στα οποία -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνεται η μόνωση των κτιρίων και των θερμών επιφανειών, η εξασφάλιση επαρκούς αερισμού, η χορήγηση διαλειμμάτων, η μείωση της απασχόλησης ή παύση εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους (μηχανοστάσια, χυτήρια, υαλουργεία, κεραμοποιεία, ναυπηγικές εργασίες).

Ο έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους όπου αναμένεται μεγαλύτερη θερμική καταπόνηση  είναι εντατικοί .

Σε λειτουργία έχει θέσει ο δήμος Αθηναίων κλιματιζόμενες αίθουσες για την προστασία των ευάλωτων ομάδων. Παράλληλα, έχει τεθεί σε λειτουργία από τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων “Γραμμή Βοήθειας”, μέσω της οποίας παρέχονται πληροφορίες για την υποστήριξη των κατοίκων της πόλης σε θέματα υγείας (2103638049 8:30-19:30).

Στη Θεσσαλονίκη που θυμίζει έρημη πόλη, οι χώροι που θα είναι προσβάσιμοι και διαθέσιμοι για τους δημότες, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, είναι: 4ο παράρτημα Κ.Α.Π.Η (Γρ. Λαμπράκη 42, ισόγειο, τηλ. 2310212002, 2310245242), 5ο παράρτημα Κ.Α.Π.Η. (Αλεξανδρείας 27. τηλ. 2310-820110 ) και το φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης, Βασιλέως Γεωργίου Α΄1.

Πότε θα επανέλθει η θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια (εκτός της Θράκης). Τη νύχτα προς την Κυριακή, στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα.

Για την Κυριακή 21-08-22 αναμένεται ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και κυρίως στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες.

Και για τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος