Καύσωνας: «Σαχάρα» από το Σάββατο η χώρα – Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν «κόκκινο»

Array

Ο καύσωνας που ταλανίζει εδώ και μέρες τη Δυτική Ευρώπη έρχεται και στην Ελλάδα. Ήδη σήμερα ήταν μια πολύ ζεστή μέρα αλλά από αύριο θα αρχίσουν τα 40άρια και αυτή τη φορά θα κρατήσουν αρκετά.

Το Σάββατο περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς. Συγκεκριμένα, στο Αγρίνιο το θερμόμετρο θα δείξει 41 βαθμούς, στο Άργος, τις Σέρρες και την Πάτρα 40 βαθμούς, ενώ 38αρια θα καταγραφούν στην Ορεστιάδα.

Στην Αττική περιμένουμε επίσης έντονη ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καύσωνας θα κορυφωθεί και η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο. Στο Αγρίνιο και τη Σπάρτη το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 42 βαθμούς, στο Κιλκίς στους 41, στη Λάρισα και τη νότια Κρήτη στους 40, ενώ στην Αθήνα ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τρίτη αναμένεται μικρή μόνο πτώση της θερμοκρασίας, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και τις Αρχές Αυγούστου.

Επιμέλεια: Νικολέτα Ζιακοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος