Κάθε δέκα λεπτά έσκαγε μια βόμβα στο Κίεβο περιγράφει στην ΕΡΤ Έλληνας που πέρασε τα σύνορα της Ουκρανίας (video)

Δραματικές είναι οι εικόνες που περιέγραψε στην ΕΡΤ ο κ. Γιάννης Στασινόπουλος που πέρασε τα σύνορα που χωρίζουν την Ουκρανία από την υπόλοιπη Ευρώπη φτάνοντας στη Ρουμανία μέσω Μολδαβίας κατά την επιστροφή του από το Κίεβο, όπου βρέθηκε εκεί για επαγγελματικούς λόγους.

Από ένα σημείο και έπειτα δεν υπήρχαν σειρήνες κάθε δέκα λεπτά έπεφτε και μια βόμβα στο Κίεβο είπε στην ΕΡΤ  ο κ. Στασινόπουλος  που έμενε στα περίχωρα της πόλης περίπου 25 χλμ. Βορειοανατολικά. Ο ίδιος έμεινε κλεισμένος μέσα στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια της ρωσικής επίθεσης στην περιοχή και η μόνη έξοδος που πραγματοποίησε ήταν στο σουπερμάρκετ της περιοχής.

Ο κ. Στασινόπουλος περιέγραψε στην ΕΡΤ τις δυσκολίες του ταξιδιού του κατά την επιστροφή του μετά από 22 ώρες οδήγησης,  αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε  στις συνεννοήσεις του με την πρεσβεία μας εκεί, καθώς ό ίδιος από τις 17 Φεβρουαρίου είχε διαγνωστεί με κορονοϊό και έλαβε οδηγία να παραμείνει στο σπίτι , ακριβώς την ίδια ημέρα, όπως είπε, που το προσωπικό της πρεσβείας αποχώρησε από την πόλη προς δυτική κατεύθυνση.

Άφησα πίσω μου πολλούς καλούς φίλους στην Ουκρανία εκεί που γίνεται ο ορυμαγδός, είπε ο κ. Στασινόπουλος,  που μόνος του  «δραπέτευσε» μερικές ώρες πριν καεί ο τόπος εκεί.

Για ούρα μήκους 15χιλομέτρων  στα σύνορα Ουκρανίας – Ρουμανίας έκανε  λόγο ο Κ.Στασινόπουλος  που την απέδωσε στην ολιγωρία των ουκρανικών Αρχών στα σύνορα. Αντίθετα ο κ Στασινόπουλος εξήρε τη στάση των ρουμανικών Αρχών για την υποδοχή των ανθρώπων στα σύνορα και την ταχύτητα με την οποία διεκπεραίωναν τις διατυπώσεις  για την προώθηση των ταξιδιωτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος