Καθαρά Δευτέρα με καλό καιρό και ανοιχτές αγορές για σαρακοστιανά

Ανοιχτές θα είναι αύριο Καθαρά Δευτέρα, η Βαρβάκειος και η αγορά του Ρέντη, οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία για την αγορά σαρακοστιανών από όσους δεν πρόλαβαν να τα προμηθευτούν τις προηγούμενες ημέρες. Τα αρτοποιεία μένουν επίσης ανοιχτά για την παραδοσιακή λαγάνα, αλλά και τα ζαχαροπλαστεία.

Η αγοραστική κίνηση στη βαρβάκειο αγορά είναι αυξημένη τις τελευταίες ημέρες, με τους καταναλωτές να προμηθεύονται τα σαρακοστιανά τους για το γιορτινό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Οι τιμές των θαλασσινών παραμένουν στα περσινά επίπεδα, με την αγορά να βάζει πλάτη σε αυτές τις δύσκολες μέρες και να είναι κοντά στον καταναλωτή. Συγκεκριμένα, οι γαρίδες στη Βαρβάκειο κοστίζουν 12 ευρώ το κιλό, τα χταπόδια 12 ευρώ τα μικρά και 14 τα μεγάλα. Τα καλαμαράκια κοστίζουν 8-10 ευρώ και τα μύδια 5 ευρώ.

Αρκετοί θα τηρήσουν τις παραδόσεις και θα πετάξουν χαρταετό, καθώς ο καιρός ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα θα είναι καλός, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι τοπικές βροχές αλλά και τα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 5 μποφόρ.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος