Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο του 43χρονου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου την 1η Απριλίου, στο νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά παντός υπευθύνου θα κινηθεί η οικογένεια του 43χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή σε μια καρέκλα στα Επείγοντα του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, όταν λίγο νωρίτερα είχε λάβει εξιτήριο από το ιατρικό προσωπικό.

Ο 43χρονος ήταν στο σπίτι του και ένιωσε πόνο στο πόδι, καλώντας το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του στο «Παπανικολάου». Εκεί, τον εξέτασε χειρουργός του νοσοκομείου, ο οποίος αποφάνθηκε ότι δεν είχε τίποτα σοβαρό και ότι μπορούσε να φύγει. Ωστόσο ο 43χρονος αντέδρασε, καθώς εξακολουθούσε να μη νιώθει καλά, ενώ προκλήθηκε και ένταση με το ιατρικό προσωπικό.

Οι γιατροί του νοσοκομείου δεν επέτρεπαν αρχικά να γίνει η αναγνώριση της σωρού, καθώς διαπίστωσαν πως ο 43χρονος ήταν θετικός στον κορονοϊό.

«Στο νεκρό έκαναν τεστ και βγήκε θετικό». Μετά από 8 ημέρες και με παρέμβαση εισαγγελέα, διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή η οποία, όπως λέει η αδελφή του εκλιπόντος, έδειξε πως τελικά δε νοσούσε με κορονοϊό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος