Καταθέτει σήμερα ο πατέρας του Π. Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Σήμερα, αναμένεται να καταθέσει στη δίκη για τη δράση της Χρυσής Αυγής, στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ο πατέρας του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, πρώτος μάρτυρας στην λίστα των 131 μαρτύρων κατηγορητηρίου στην μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Δύο χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του παιδιού του από τον Γιώργο Ρουπακιά, ο Παναγιώτης Φύσσας αναμένεται να σταθεί ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και να πει «αυτά που πρέπει να ακουστούν», όπως ο ίδιος ανέφερε σε δήλωση του πριν λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα και τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν “οργανωμένη”, καθώς υπήρχε κεντρική εντολή να “τον φάνε όπου τον βρουν”.

Τόσο ο πατέρας του Παύλου Φύσσα όσο και η μητέρα, συγγενείς και φίλοι του, βρίσκονται από τις 20 Απριλίου που ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα, εφόσον ξεκινήσει όπως έχει προγραμματιστεί, αναμένεται να γίνει απουσία της πλειονότητας των κατηγορουμένων ως «διευθυνόντων» την εγκληματική οργάνωση και υπό το βάρος των πρόσφατων δηλώσεων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου περί ανάληψης «της πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία στο Κερατσίνι».

Από την έναρξη της δίκης, ο κ. Μιχαλολιάκος δεν θέλησε να παρευρεθεί σε καμία από τις συνεδριάσεις, όπως η σύζυγος του Ελένη Ζαρούλια, ο Χρήστος Παππάς και η πλειονότητα των πρώην και νυν βουλευτών της Χρυσής Αυγής με εξαίρεση τους ανεξαρτητοποιημένους Στάθη Μπούκουρα και Πολύβιο Ζησιμόπουλο, τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο σε κάποιες συνεδριάσεις, και τον Μιχάλη Αρβανίτη σε μία συνεδρίαση.

Για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι κατηγορούμενοι είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς ως φυσικός αυτουργός, ενώ κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 34χρονου είναι ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας.

Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια στη δολοφονία είναι οι: Ιωάννης Αγγος, Αναστάσιος-Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης, γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος