Καταθέτει ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ που κατηγορείται για το θάνατο του 17χρονου Ρομά – Τι θα ισχυριστεί στην απολογία του

Με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση, στις 11:45, πέρασε την πόρτα του ανακριτή ο αρχιφύλακας που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και του Κώστας Νούση στην απολογίας του θα αναφέρει πως αφού σταμάτησε το αυτοκίνητο και άνοιξε την πόρτα διαπίστωσε ότι στη θέση του οδηγού βρισκόταν ένας άνδρας χωρίς να μπορέσει να καταλάβει – λόγω της έλλειψης φωτισμού – την ηλικία του.

Ωστόσο, όπως θα ισχυριστεί, αντιλήφθηκε την επικινδυνότητα της κατάστασης αφού στην πόρτα του αυτοκινήτου βρισκόταν ένα αιχμηρό αντικείμενο, μια μεγάλη λάμα, ενώ στη θήκη του συνοδηγού υπήρχε ένα κατσαβίδι, το οποίο δεν εξηγείται από τις δραστηριότητες τόσο του θύματος, όσο και του αδελφού του.

Αναφορικά με τη διαδικασία της απολογίας του αστυνομικού σε περίπτωση που υπάρξει διχογνωμία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή τότε θα πρέπει να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και μέσα σε πέντε ημέρες το Συμβούλιο να αποφασίσει την εξέλιξη για την προφυλάκισή του ή μη μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα ενώ αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Τα μέτρα της Αστυνομίας είναι αυξημένα, ενώ έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται συγγενείς και φίλοι του 17χρονου.

«Δεν μπορεί ο καθένας να σκοτώνει ένα παιδί. Και Ρομά να είναι και Τούρκος να είναι. Αίμα δεν έχουμε όλοι; Δεν μας εχει πλάσει όλους ο Θεός; Πρέπει αυρό να σταματήσει» είπε ο θείος του θύματος στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Ήταν καλό παιδί, πήγαινε κάθε πρωί στη δουλειά να συντηρήσει την οικογένειά του, μετά στο σχολείο, δεν το είχε παρατήσει. Και Ρομά να ήταν τι πάει να πει. Ανθρωπος ήταν κι είχε ψυχή» δήλωσε φίλος του 17χρονου.

Για άλλη μια νύχτα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής σημειώθηκαν επεισόδια. Ομάδας Ρομά έστησαν οδοφράγματα και επιτέθηκαν με μολότοφ και αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις , στις Αχαρνές και τη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο που έκλεισε για αρκετές ώρες. Από τον Ασπρόπυργο οι αστυνομικοί έκαναν 5 προσαγωγές ατόμων, οι δύο εκ των οποίων έγιναν συλλήψεις. Φωτιές άναψαν ομάδες Ρομά και στη λεωφόρο Μεσογειών, στο ύψος του Νομισματοκοπείου. Επεισόδια έγιναν και στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ Κώστας Νούσης, Νίκος Κουντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος