Κατάθεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο

Array

Με την κατάθεση του Σταύρου Κοντονή συνεχίστηκε η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης να εκφράζει την έκπληξη του τόσο για τις καταγγελίες περί παρεμβάσεων που είχε κάνει η Ελένη Ράικου όσο και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που είχαν σταλεί στη Βουλή για τη υπόθεση της Novartris.

Ο κ. Κοντονής αναφερόμενος στις καταγγελίες της κ.Ράικου με την παραίτηση της είπε:

«Έπεσα από τα σύννεφα όταν ενημερώθηκα για την παραίτησή της» σημειώνοντας πως την προηγούμενη ημέρα είχαν συναντηθεί και δεν του είπε τίποτα. «Θεωρούσα ότι έπρεπε να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις, να πει ποιοι ήταν αυτοί που την πίεζαν. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι με την ανακοίνωσή της εννοούσε τον Παπαγγελόπουλο… Όταν διάβασα την ανακοίνωσή της, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι υφίσταται πιέσεις από εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών. Εκεί εξανέστη. Τώρα βέβαια που πέρασαν τα χρόνια άλλες σκέψεις κάνω», τόνισε ο κ. Κοντονής συμπληρώνοντας: «Πιστεύω ότι η κ. Ράικου κατά τη διάρκεια που εκτελούσε τα καθήκοντα της, τα εκτελούσε με τρόπο ικανοποιητικό, θα μπορούσα να πω και άριστο».

Ο πρώην υπουργός κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του εκτίμησε ότι κανένα μέλος της τότε κυβέρνησης δεν είχε πρόθεση να συγκαλύψει την υπόθεση.

«Πολλοί ίσως έδειχναν ένα υπέρμετρο ζήλο» πρόσθεσε και μίλησε για τις επιφυλάξεις του για τον μεγάλο αριθμό εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.

«Είχα κάποιες επιφυλάξεις για κάποια πράγματα που έλεγαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και κυρίως για το σύνολο προσώπων που τίθεντο υπό κατηγορία».

Όσον αφορά την υπόθεση της Novartis, δήλωσε ότι εξαρχής είχε σχηματίσει την άποψη ότι την ευθύνη για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο είχαν οι γιατροί με τις παράνομες συνταγογραφήσεις που προκάλεσαν, όπως είπε «αιμορραγία στην ελληνική οικονομία».

Ο κ. Κοντονής πρόσθεσε, ότι εκτός από τους γιατρούς, θεωρούσε ότι μπορεί και κάποιος πολιτικός με τις τιμολογήσεις να είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο, αλλά όταν είδε το φάκελο με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα «σκοτείνιασε ο νους του». Μάλιστα, σημείωσε ότι η αναφορά σε πρόσωπα, όπως ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παν. Πικραμένος, οι υπουργοί Οικονομικών, «του προκάλεσαν εντύπωση». Αναφέρθηκε δε στην κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα που αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Όσα είχαν λεχθεί για την τροχήλατη βαλίτσα με λεφτά στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν λέγονται ούτε σε ασφαλιστικά μέτρα, όπου αρκεί απλή πιθανολόγηση», ενώ συμπλήρωσε ότι τα αναφερόμενα για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα «ξεπερνούν κάθε φαντασία».

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος