Κατατέθηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή που ενισχύει τη μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

Κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (13/1/23), το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο “Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις”. Η επεξεργασία του νομοσχεδίου από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη, 17/1/2023.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η ενίσχυση της μέριμνας υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, η επίλυση ζητημάτων που έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας λόγω ερμηνευτικών δυσχερειών και παρωχημένων ρυθμίσεων, ο εξορθολογισμός στρατολογικών διατάξεων και η αναβάθμιση του θεσμού της Εθνοφυλακής προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος και να συμβάλλει στην αμυντική θωράκιση της χώρας.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η σύσταση Ειδικών Λογαριασμών Πρόνοιας στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (Μ.Τ.Σ.) και στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας (Μ.Τ.Α.) με την ονομασία Ειδικός Λογαριασμός Πρόνοιας Στρατού Ξηράς (Ε.Λ.Π.Σ.Ξ.) και Ειδικός Λογαριασμός Πρόνοιας Πολεμικής Αεροπορίας (Ε.Λ.Π.Π.Α.), αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος