Καταστροφές στις καλλιέργειες και απόγνωση στους παραγωγούς έφερε η “Μήδεια”

Εκτεταμένα προβλήματα έφερε η Μήδεια σε καλλιέργειες αμυγδαλιάς, κερασιάς και ροδακινιάς, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση για το μέλλον της σοδειάς τους.
Τα δένδρα, εξαιτίας της  καλοκαιρίας, είχαν ανθήσει νωρίς, με αποτέλεσμα ο παρατεταμένος παγετός να “κάψει” τα άνθη τους.

Οι παραγωγοί στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, έδιναν αγώνα μέχρι τώρα να παραμείνουν ανοιχτές οι λαϊκές αγορές, για να περιορίσουν την οικονομική ζημία που έχουν υποστεί από τον κορονοϊό και ήρθε η Μήδεια να κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Στα Βασιλικά, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, όπως υποστηρίζουν, ενώ εκατοντάδες στρέμματα καταστράφηκαν σε Λαγκαδά και Δήμο Δέλτα. Ζητούν να τους επισκεφθεί ο ΕΛΓΑ για να δει τις ζημίες που έχουν υποστεί και να αποζημιωθούν στο 100%.

Απογοητευμένοι είναι και οι παραγωγοί πυρηνόκαρπων στον Δήμο Τυρνάβου, καθώς η πρόσφατη κακοκαιρία πάγωσε τις νεκταρινιές. Και την περασμένη άνοιξη, τα συγκεκριμένα δέντρα, στην ίδια περιοχή, είχαν υποστεί μεγάλη καταστροφή, από τον παγετό που χτύπησε την περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΝΔΕΙΝΟΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος