Καταστροφές από πυρκαγιά: Ασφαλιστικός σύμβουλος εξηγεί πως δίνονται οι αποζημιώσεις για καμμένα ΙΧ και σπίτια

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος Αλέξανδρος Πιτσικάλης μίλησε στην εκπομπή «από τις έξι» στην ΕΡΤ για το πως δίνονται οι αποζημιώσεις για καμένα οχήματα και σπίτια. Όπως επισημαίνει βασική προϋπόθεση είναι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο να περιλαμβάνει την κάλυψη πυρκαγιάς και τρομοκρατικών ενεργειών, ενώ όπως σημείωσε σε ορισμένες περιπτώσεις, τα παραπάνω και με βάση τα πρόσφατα γεγονότα, μπορεί να ενταχθούν και στην κατηγορία καλύψεων λόγω φυσικών καταστροφών, όπως μπορεί να θεωρηθεί μια πυρκαγιά.

Σε περίπτωση καταστροφής της οικείας μερικώς ή ολοσχερώς συμβαίνουν τα εξής σύμφωνα με τον ασφαλιστικό σύμβουλο Αλέξανδρο Πιτσικάλη:

  • Σε ολοσχερή καταστροφή της οικείας  έρχεται πραγματογνώμονας από την ασφαλιστική εταιρεία φωτογραφίζει και επιβλέπει την ζημιά και εν συνεχεία ο πελάτης αποζημιώνεται σύμφωνα με το ασφαλισμένο κεφάλαιο που έχει.
  • Σε μερική καταστροφή της οικείας ο πελάτης παίρνει κάποιες προσφορές από τεχνικούς της εταιρείας προκειμένου να στείλει την προσφορά και να συνεχίσει στην επισκευή.

Όπως προκύπτει από την νέα εγκύκλιο των ασφαλιστικών εταιρειών, αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση στην ασφαλιστική εταιρεία και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ιδιοκτήτη, όπου θα καταγράφεται η μερική ή ολική καταστροφή του αυτοκινήτου. Μετέπειτα ακολουθεί η εξέταση του οχήματος από τον εμπειρογνώμονα της εταιρείας που ανήκει και σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα ο ιδιοκτήτης θα λάβει την αποζημίωση που του αναλογεί.

Στην ερώτηση σε τι χρονικό διάστημα αποζημιώνονται οι παθόντες ο κ. Πιτσικάλης απαντά: «Με τις προσπάθειες των ασφαλιστικών εταιρειών οι αποζημιώσεις πρόκειται να είναι άμεσες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος