Κατάνυξη σε μια διαφορετική Μεγάλη Παρασκευή – Κορύφωση του Θείου Δράματος (video)

Με τον Επιτάφιο Θρήνο που εψάλη στις 6 το απόγευμα κορυφώνεται η Εβδομάδα των Παθών που για δεύτερη συνεχή χρονιά επισκιάζεται από την πανδημία. Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των θυμάτων από την πανδημία, τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε και στη Δαμασκηνιά Κοζάνης το χωριό που ανέβηκε τον δικό του Γολγοθά λόγω κορονοϊού.

Από την Κέρκυρα μέχρι την Φλώρινα, πάντα με την προσδοκία ότι σύντομα η πανδημία που μαστίζει την ανθρωπότητα θα είναι παρελθόν τελέστηκε το πρωί η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου στις εκκλησίες όλης της χώρας.

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Τον Μακαριώτατο πλαισίωσαν ο μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος, ο επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ιερείς του Καθεδρικού Ιερού Ναού.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι άλλων πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατάνυξη σε μια διαφορετική Μεγάλη Παρασκευή – Κορύφωση του Θείου Δράματος (video)
Μητρόπολη Αθηνών

Τα απαράμιλλα εγκώμια «ω γλυκύ μου έαρ», «άξιον εστί», «αι γενεαί πάσαι» εψάλησαν στους αύλειους χώρους των ναών, παρουσία πιστών, οι οποίοι όμως δεν ακολούθησαν την περιφορά του επιταφίου.

Περιφορά Επταφίου έγινε και στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κατάνυξη σε μια διαφορετική Μεγάλη Παρασκευή – Κορύφωση του Θείου Δράματος (video)

“Βρισκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που χάσανε τα αγαπημένα τους πρόσωπα τους δίνουμε το χέρι συναισθανόμαστε τον πόνο τους και τον μοιραζόμαστε με την ευχή η αγάπη αυτή των ημερών να απαλύνει την οδύνη της απώλειας και να τους δώσει δύναμη και κουράγιο”, δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών για τους νεκρούς της covid 19 χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την ακολουθία του Επιταφίου στην Αγία Τριάδα , στον Πειραιά και ο πρωθυπουργός στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά, στο παρεκκλήσιο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ιπποκράτειο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στον ναό συνοδευόμενος από τον γιο του Κωνσταντίνο. Προσκύνησε τον Επιτάφιο και στη συνέχεια παρακολούθησε την ακολουθία στον εξωτερικό χώρο του ναού.

Στη συνέχεια ο κος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς του νοσοκομείου τους οποίους και ευχαρίστησε για τον αγώνα που δίνουν στη μάχη κατά του κορωνοιού.

ΕΡΤ-Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη, Νίκος Καπόγλης, Διονύσης Μποτώνης, Μαρία Μαγκλάρα, Μάκης Νασιάδης, Βάσω Τζανακάκη, Θεοδότα Τσιόπρα, Πέγκυ Μπρούσαλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος