Καταγγελίες Βαρουφάκη από την Κέρκυρα για διάλυση του ΕΣΥ

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τον Τομεάρχη Υγείας του κόμματος Κώστα Σπίγγο, τον εκπρόσωπο Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη καθώς και μέλη και στελέχη του ΜέΡΑ25 Κέρκυρας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Νοσοκομείου ανέφεραν ότι συνεχίζει να υπάρχει τεράστια υποστελέχωση με 44% κάλυψη των οργανικών θέσεων, λόγω των επικουρικών, των συνταξιοδοτήσεων και των μη μονιμοποιήσεων. Ενώ η απαράδεκτη διοίκηση του νοσοκομείου διώκει πολιτικά και συνδικαλιστικά προσωπικό του νοσοκομείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αναφέρθηκαν στο νέο νομοσχέδιο υγείας της Κυβέρνησης, με τον ιδιωτικό τομέα να μπαίνει σε κάθε πτυχή του ΕΣΥ. Μια ιδιωτικοποίηση ουσιαστικά που συντελείται τη στιγμή που ήδη η ασφάλεια, ακόμα και ο ρουχισμός έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Ακόμα, όπως τονίζει η ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι ανέφεραν πως από Δευτέρα θα είναι μετέωρο το προσωπικό καθαριότητας του νοσοκομείου, τη στιγμή που θα δώσουν 230.000 ευρώ σε ιδιώτες. Γενναιοδωρία με τους ιδιώτες, διώξεις και πρόστιμα στους υγειονομικούς, αυτή είναι η διορισμένη διοίκηση του νοσοκομείου Κέρκυρας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τέλος όσον αφορά τον ψυχιατρικό τομέα, κι αυτός είναι παντελώς παρατημένος και πρέπει να μπει ποσόστωση, τη στιγμή που ούτε τα μνημονιακά οργανογράμματα δεν τηρούνται. Χρειάζεται σεβασμός των οργανογραμμάτων όμως για να μπορέσουν να ανασάνουν τα νοσοκομεία, αναφέρει το ΜέΡΑ25, ο Γραμματέας του οποίου εξέφρασε τη στήριξη του στους εργαζόμενους.

Μπαίνατε μέσα στους θαλάμους covid και μας καλούσε η Κυβέρνηση να βγαίνουμε στα μπαλκόνια και να σας χειροκροτάμε και τώρα η Κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει το σύστημα υγείας σας πετάει εκτός των δημοσίων νοσοκομείων. Υπάρχει και ένας ιδεολογικός συμβολισμός σε όλα αυτά. Είναι τα λεφτά που μοιράζει η Κυβέρνηση, ο διοικητής κλπ, είναι όμως και το βαθύ ιδεολογικό βάρος” ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ενώ δεσμεύτηκε για τροπολογία που θα καταθέσει το ΜέΡΑ25 σχετικά με την διαδικασία αμοιβαίων μετατάξεων, γιατρών νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε:

Αν θέλουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει με την πανδημία, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μία πολύ καλή δυνατότητα κατανόησης είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Μόλις μίλησα με τους εργαζόμενους, με τους εκπροσώπους των γιατρών, των νοσηλευτών και των καθαριστριών. Έχω μία συγκεκριμένη καταγγελία: χθες, το ΔΣ αυτού του νοσοκομείου αποφάσισε με μία μεθόδευση -δεν έχει καμία σημασία ακριβώς πώς το κάνουνε- να πετάξουν στο δρόμο τις ηρωικές καθαρίστριες που δύο χρόνια τώρα μπαίνουν μέσα στους θαλάμους covid για να καθαρίζουν, στα χειρουργεία, στους χώρους του νοσοκομείου.

Αυτές τις γυναίκες και κάποιους άνδρες, που ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε να βγαίνουμε στα μπαλκόνια να τους χειροκροτούμε, αυτή η διοίκηση του κ. Μητσοτάκη, η διοίκηση του κ. Ρουμπάτη τις πετάει στο δρόμο σήμερα μεθοδεύοντας το να μην προλάβουν καν να ασκήσουν τα νομικά τους δικαιώματα, τα ασφαλιστικά μέτρα, να έχουμε μία δικάσιμη και φέρνει αύριο το πρωί εργολάβους με 2.000 ευρώ το άτομο, όταν το κόστος για το νοσοκομείο των δημόσιων καθαριστριών είναι απειροελάχιστο σε σχέση με αυτά τα λεφτά. Γιατί σας τα λέω αυτά; Επειδή στην Ελλάδα υπάρχει ένα τεράστιο ψέμα για την πανδημία και πίσω από αυτό κρύβεται μία μεγάλη κακία και μία μεγάλη αισχροκέρδεια. Το ψέμα ήταν αυτό του κ. Μητσοτάκη, ότι πηγαίναμε πολύ καλά στη διαχείριση της πανδημίας.

Οι νεκροί σε αυτή τη χώρα είναι περισσότεροι ανά 100.000 κατοίκους απ’ ότι στην Ιταλία που ξεκίνησε το μακελειό του covid. Ο λόγος είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του, η Μητσοτάκης Α.Ε. με τον κ. Ρουμπάτη, ένα πολύ καλό παράδειγμα τον Διοικητή αυτού του συγκεκριμένου νοσοκομείου, προβαίνουν σε δίωξη των ανθρώπων που στήριξαν την ελληνική κοινωνία στη διάρκεια της πανδημίας. Τους πετάνε στο δρόμο. Δεν υπάρχει ούτε μία μόνιμη θέση προσωπικού εδώ αυτά τα δύο χρόνια, επικουρική είναι και αυτοί που φεύγουν, παράλληλα υπάρχει ένα καθεστώς ολοκληρωτισμού και τρομοκρατίας εναντίον του προσωπικού και μία σταδιακή ιδιωτικοποίηση των πάντων, και των χειρουργείων αυτού του νοσοκομείου και των νοσοκομείων της Επικράτειας.

Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά και όλα τα στελέχη της Μητσοτάκης Α.Ε. με προεξάρχοντα τον κ. Ρουμπάτη, τον διοικητή του νοσοκομείου της Κέρκυρας, για συγκροτημένη προσπάθεια διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για το έγκλημα της θυσίας τόσων ανθρώπων που θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει αν αντί για αποψίλωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αυτά τα δύο τελευταία χρόνια, είχαμε ενίσχυσή του.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Διοικητή του νοσοκομείου τον κ. Ρουμπάτη ο οποίος με τη συμπεριφορά του, γιατί έκανε τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε ούτε εγώ να είμαι σήμερα εδώ, ούτε οι κάμερες της ΕΡΤ, βάζοντας την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης να μη μας επιτρέψουν, δηλαδή μιλάμε για κανονική εκτροπή του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος από τη Μητσοτάκης Α.Ε. Θέλω να τον ευχαριστήσω που επιβεβαίωσε όλα αυτά που μου είπαν οι υπόλοιποι νοσηλευτές, γιατροί, καθαρίστριες του νοσοκομείου, οι άνθρωποι που στηρίζουν αυτό το νοσοκομείο, το επιβεβαίωσε ο κ. Ρουμπάτης με τη συμπεριφορά του σήμερα. Καταγγέλλω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κ. Ρουμπάτη και όλα τα στελέχη της Μητσοτάκης Α.Ε. που αποψιλώνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και βεβαίως το νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος