Καρδίτσα: Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού – Η υπάλληλος κατέθεσε ότι έδρασε μόνη της

Εξελίξεις στην υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Στ. Δασκαλόπουλος, διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθούν ποια εγκλήματα διαπράχθηκαν στην υπόθεση και από ποιους.

Η απόφαση του κ. Δασκαλόπουλου διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Καρδίτσας ο οποίος θα διενεργήσει την έρευνα και θα αποδώσει τυχόν ποινικές ευθύνες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοικητική υπάλληλος που εμπλέκεται στους εικονικούς εμβολιασμούς, κατέθεσε στην επιτροπή της 5ης ΥΠΕ, η οποία διενεργεί την ΕΔΕ, όπου παραδέχθηκε την πράξη της σημειώνοντας ότι έδρασε μόνη της.

Επίσης σήμερα, Δευτέρα, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, κατέθεσε πλήρη φάκελο στην εισαγγελία Καρδίτσας. Ο κ Σερέτης ανέφερε ότι η υπόθεση αφορά σε 33 πολίτες που φέρονται να έλαβαν εικονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ εξετάζεται αν στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι πέραν της διοικητικής υπαλλήλου. Τόνισε ότι ακολουθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ενώ αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους πολίτες που έλαβαν τα πιστοποιητικά.

Μέχρι στιγμής 31.690 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. Πολίτες και εκτός της περιοχής άλλαξαν τον Ταχυδρομικό Κωδικό του τόπου διαμονής τους για να εμβολιαστούν εκεί, με δεδομένο ότι χρησιμοποιείται το εμβόλιο της pfizer. Συνήθη τακτική που παρατηρείται σε όλη τη χώρα, ειδικά σε περιοχές όπου οι πολίτες δείχνουν προτίμηση σε συγκεκριμένο είδος εμβολίου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σερέτης επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση η διενέργεια εικονικών εμβολιασμών είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τον τρόπο που είναι δομημένο το σύστημα εμβολιασμού.

Ρεπορτάζ: Μίνα Μαυρογιάννη –  Δώρα Μήτρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος