Καμπανάκι από ειδικούς για εξάπλωση της Δέλτα – Μέτρα και κίνητρα για τους εμβολιασμούς

Συνεχείς είναι οι εκκλήσεις Πολιτείας και επιστημόνων, για την αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, με στόχο την ανάσχεση του νέου πανδημικού κύματος, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, και υπό τον φόβο ασφυκτικής πίεσης στο ΕΣΥ. Ήδη καταγράφεται αύξηση του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ενώ παρατηρείται σημαντική μετατόπιση των νέων μολύνσεων στις ηλικίες πάνω από 40 ετών, το 35% των οποίων, παραμένει ανεμβολίαστο.

Στο πλαίσιο αυτό, μπόνους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για να συμμετάσχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι, η επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, από τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα οι εμβολιασμοί έσπασαν το φράγμα των 10 εκατομμυρίων.

Εν τω μεταξύ σε μία προσπάθεια να υπάρχει καλύτερος έλεγχος της διασποράς του ιού, στο εξής όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό, θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν δύο τέστ την εβδομάδα, ένα self-test και ένα rapid-test.

Χθες, ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Έτσι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί έως την 31/12/2021 και θα επιδεικνύουν στο αρμόδιο όργανο διοίκησης ή στον εργοδότη τους είτε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή βεβαίωση ότι έχουν νοσήσει ή βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου ότι έχουν νοσήσει. Τα πιστοποιητικά ή οι βεβαιώσεις αυτές, ο εργοδότης θα πρέπει να τις ελέγξει μέσα από την ειδική πλατφόρμα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος