Κάλυψη κενών θέσεων ιατρών στο Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο ζητούν οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ

Την έντονη ανησυχία της για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της Β’ Παθολογικής κλινικής στο Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο Νέας Ιωνίας – Η Αγία Όλγα, εκφράζει η επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: «Υπό κατάρρευση βρίσκεται η Β’ Παθολογική κλινική μετά την επικείμενη παραίτηση του συνόλου σχεδόν των ειδικευόμενων εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας! Επιπλέον αναμένεται η αποχώρηση και δύο ειδικευμένων λόγω συνταξιοδότησης και διορισμού σε άλλο νοσοκομείο. Δημιουργείται έτσι τεράστιο πρόβλημα, αφού η λειτουργία της κλινικής θα είναι εξαιρετικά επισφαλής, όχι μόνο για την εφημέρευση, αλλά και την τακτική λειτουργία, με τους εναπομείναντες ειδικούς παθολόγους να μην μπορούν αντικειμενικά να ανταπεξέλθουν στον όγκο των ασθενών, ειδικά αν πάρουμε υπόψη ότι μια παθολογική κλινική μπορεί να νοσηλεύει 70- 80 περιστατικά».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να εξαιρεθεί η κλινική από τις γενικές εφημερίες μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, να προσληφθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες όσοι είναι στη λίστα αναμονής για ειδικότητα, όσοι είναι επιλαχόντες για θέση επιμελητή Β Παθολογίας για κάλυψη των κενών μόνιμων θέσεων και για το λόγο αυτό καλούν σε συνέλευση τη Τετάρτη 5/1 στις 1μμ στο αίθριο.

Σχετική είδηση: Eπίθεση σε βάρος γιατρού στο Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος