Καλαμάτα: Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η φροντίδα των διασωθέντων του ναυαγίου στο Νοσοκομείο

Συνολικά 34 άτομα έχουν φτάσει από χθες στις 9:30 το πρωί και μέχρι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας με συμπτώματα εξάντλησης, υποθερμίας και άλλων προβλημάτων λόγω της παραμονής τους στην θάλασσα.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πέγκη Μπρούσαλη έφτασαν στο Νοσοκομείο το πρωί σήμερα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και άλλα δυο νεαρά άτομα με συμπτώματα υποθερμίας. Συνολικά από το λιμάνι της Καλαμάτας προσήλθαν στο Νοσοκομείο 34 άτομα και από αυτά τα 28 παραμένουν στο Νοσοκομείο των οποίων η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερά βελτίουμενη, ενω ενα άτομο είναι πιο σοβαρά αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του. Τέσσερα άτομα πήραν εξιτήριο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αναμένεται η μεταφορά ενος 16χρονου σε Νοσοκομείο στην Αθήνα. Τα άτομα ηλικίας 16 έως 49 ετών που νοσηλεύονται, παρουσιάζουν πυρετό, αφυδάτωση και άλλα παθολογικά προβλήματα.

Παράλληλα οι διασωθέντες συνειδητοποιώντας την κατάσταση παρουσιάζουν λιποθυμικά επεισόδια ή δεν νιώθουν καλά οπότε χρειάζεται να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Επίσης οι διασωθέντες που τώρα φιλοξενούνται σε ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στο Λιμάνι της Καλάμάτας αναμένεται μετά απο διαλογή και έλεγχο να μεταφερθούν σε άλλη δομή φιλοξενίας σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί. Εκτός απο την ταυτοποίηση τους, οι αρμόδιοι φορείς ελέγχουν τους διασωθέντες ως προς την κατάσταση της υγείας τους, ώστε να αποφασίσουν την μεταφορά ή την νοσηλεία τους στο Νοσοκομείο.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Καλαμάτας πάντως, όπως είπε η διοικήτρια του νοσοκομείου στην ΕΡΤ είναι διαχειρίσιμη,  το νοσοκομείο υποδέχτηκε τους ναυαγούς χωρίς να δημιουργηθεί κανενός είδους πρόβλημα, ενώ σε ετοιμότητα παραμένουν και τα νοσοκομεία Τρίπολης, Σπάρτης και Κυπαρισσίας προκειμένου να δεχτούν και να προσφέρουν πρώτες βοήθειες στους άνθρωπος.

Ρεπορτάζ: Πέγκη Μπρούσαλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος