Κακοποίηση αλόγων: Τρία χρόνια φυλάκιση στον 72χρονο – Ομόφωνα ένοχος

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 3.600 ευρώ καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον 72χρονο κατηγορούμενο για την κακοποίηση αλόγων σε χώρο που διατηρούσε στον Ασπρόπυργο, το 2016.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, έκριναν ομόφωνα ένοχο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, τον κατηγορούμενο για παράβαση του νόμου περί κακοποίησης ζώων με τις 15 σοκαριστικές φωτογραφίες των σκελετωμένων αλόγων που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία της προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών Ρόζας Ρούσσου η οποία ήταν και η πρώτη μάρτυρας που ανέβηκε στο βήμα.

«Ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί πάλι στο παρελθόν για αντίστοιχα αδικήματα. Είναι κακοποιητής για χρόνια» ανέφερε η μάρτυρας για τον 72χρονο που επέλεξε να μην καθίσει στο εδώλιο και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορο του.

Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται δικογραφίες με τα σκελετωμένα ιπποειδή σε έναν χώρο με μπάζα, βρώμικο, χωρίς νερό αφού η περιοχή δεν υδροδοτείται. Μάλιστα ανάμεσα στα ζώα βρισκόταν και ένα νεκρό καμένο άλογο ενώ άλλα ήταν δεμένα με αλυσίδες σε τσιμεντοκολώνες, κάποια μάλιστα ιπποειδή βρισκόταν μέσα σε μια αποθήκη χωρίς παράθυρα ενώ ανάμεσα στα ζώα, μέσα ένα κλουβί ήταν μια γερακίνα σε άθλια κατάσταση και άλλα νεκρά ζώα με τα οποία προφανώς την τάιζαν.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος