Κακοκαιρία: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για το επόμενο 48ωρο

Array

Για «σοβαρή» επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου.

Την ίδια στιγμή απευθύνει έκκληση σε πολίτες και φορείς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να λάβουν στοιχειώδει μέτρα προφύλαξης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο! Έκκληση στους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για έλεγχο και προληπτικο καθαρισμο ρεμάτων,φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν απο τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!

Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων (ανεμοστρόβιλων – υδροστρόβιλων! Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνυση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!».

Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

Τετάρτη και Πέμπτη θα σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής, με τα φαινόμενα να έχουν και διάρκεια σε αρκετές περιοχές όπως Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, κεντρική Μακεδονία. Θα βρέξει και σε Κρήτη, Κυκλάδες και πρόσκαιρα στο Ιόνιο την Τετάρτη, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, ενώ το καλοκαίρι φαίνεται πως επιστρέφει από την Κυριακή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος