Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ισχυρός παγετός σε όλη τη χώρα – Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός (video)

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων - Στα λευκά «ξύπνησε» η Αττική τη Δευτέρα

Νέο κύμα επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αναμένεται το βράδυ της Δευτέρας. Κύριο χαρακτηριστικό που θα αφήσει πίσω της η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» είναι ο ισχυρός παγετός σε όλη την Ελλάδα, ενώ χιόνια θα έχει η Αττική έως και αύριο. Η συνέχιση των έντονων φαινομένων θα παρατηρηθεί κατά βάση σε Εύβοια και Κρήτη, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Στο μεταξύ, παραμένει ισχυρή η σύσταση της Πολιτικής Προστασίας για μείωση των μετακινήσεων, ενώ έχει απαγορευθεί η κίνηση βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όσο και στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θήβας.

Διαβάστε ακόμα: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη στην Αττική

Περιορισμένα ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε η πρώτη ημέρα η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» κατά την πρώτη μέρα. Η Αττική «ξύπνησε» στα λευκά. Η χιονόπτωση ήταν έντονη νωρίς το πρωί της Δευτέρας -κυρίως στα βόρεια προάστια – με τους κατοίκους να καλούνται μέσω του “112” σε περιορισμό των μετακινήσεών. Αλατιέρες επιχειρούσαν ακόμη και στην πλατεία Συντάγματος.

Το οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας έμεινε ανοικτό, ενώ μεμονωμένα ήταν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση περιοχών στα βόρεια προάστια.

Το περισσότερο χιόνι έπεσε στα βόρεια της Αττικής. Οι κάτοικοι της Ιπποκρατείου Πολιτείας, της Βαρυμπόμπης, του Διονύσου, της Εκάλης, ξύπνησαν με καλυμμένες τις αυλές και τα αυτοκίνητά τους.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Ελένη Μπουγά, Βαλέρια Δολαψάκη, Ειρήνη Κυρίτση, Ηλίας Κούκος, Κατερίνα Μπατζάκη, Κώστας Παπαδόπουλος, Άντζελα Ζούγρα, Μαριαλένη Τσουβελεκίδη, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Νίκος Καπόγλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος