Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κέρκυρα λόγω κακοκαιρίας – Κλειστά τα σχολεία

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί. Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Την ίδια ώρα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κλειστές θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Σε πολλά σημεία από τη βροχόπτωση έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων ενώ όπως έκανε γνωστό ο υπουργός  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων με εναέριους διασώστες για την απομάκρυνση ατόμων από στέγες σπιτιών και άλλα ψηλά σημεία.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ ο δρόμος για την νότια Κέρκυρα έχει γίνει βατός αφού αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα με τη μεγάλη πλημμύρα που είχε καταλάβει το οδόστρωμα στην περιοχή Τσάρου. Αποκαταστάθηκε και λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω στην περιοχή των Μπενιτσών αλλά στα Μωραίτικα τα αυτοκίνητα περνούν μόνο με την αυστηρή επίβλεψη της αστυνομίας.

Το πρόβλημα αυτή την ώρα εντοπίζεται ακόμα στα Μωραίτικα και τη Μεσογγή όπου το ελικόπτερο super puma έχει κάνει αρκετές διασώσεις ανθρώπων που είχα εγκλωβιστεί στα σπίτια τους. Αυτή την ώρα ακόμη βρίσκονται στην περιοχή περισσότεροι από 20 πυροσβέστες οι οποίοι ελέγχουν πόρτα – πόρτα τις κατοικίες και τα ενοικιαζόμενα στα Μωραίτικα και τη Μεσογγή προκειμένου να βρουν τυχόν εγκλωβισμένους.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κέρκυρα λόγω κακοκαιρίας – Κλειστά τα σχολείαΟ ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιάννης Ανδριώτης, στην Κέρκυρα ανέφερε ότι η πρόσβαση προς τα νότιο συγκρότημα του νησιού δεν είναι εφικτή κι από τους τρεις οδικούς άξονες που οδηγούν σε αυτό. Ακόμα είπε ότι στην περιοχή του Τσάρου, που απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, πλημμύρισαν δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα ενώ μεγάλες ποσότητες νερού μπήκαν και σε επιχειρήσεις. Ιδιοκτήτες καταστημάτων που μίλησαν στην ΕΡΤ έκαναν λόγο για αρκετά μεγάλες ζημιές και για ιδιαίτερα έντονο φαινόμενο.

Ανησυχία προκάλεσε η πτώση της κατάληξης του άνω τείχους στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, δίπλα από την είσοδο της Ριζοσπαστών Βουλευτών. Προβλήματα υπήρξαν και στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Από τις 28 πτήσεις εξωτερικού και 4 εσωτερικού που αναμένονται σήμερα Πέμπτη, προσπάθησαν να προσγειωθούν χωρίς επιτυχία, 4 αεροπλάνα και κατέληξαν 3 στο Ελευθέριος Βενιζέλος και ένα στο Άκτιο.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κέρκυρα λόγω κακοκαιρίας – Κλειστά τα σχολείαΣύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας «λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών και κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί, έχει διακοπεί πριν από λίγο η κυκλοφορία οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Αγίων Δέκα προς Σταυρό, ενώ νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες. Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα».

ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Με μεγάλη καθιστέρηση πραγματοποιήθηκαν τελικά οι περισσότερες από τις 28 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες σήμερα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στην ΥΠΑ Δημήτρη Ρούσσο οι μόνες πτήσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ήταν δύο. Πρόκειται για το αεροπλάνο της Aegean που ερχόταν από Μόσχα και το οποίο προσγειώθηκε τελικά στην Αθήνα. Η δεύτερη ήταν πτήση της Easyjet από Belfast η οποία αρχικά κατευθύνθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας και στη συνέχεια επέστεψε στο Belfast .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος