Κακοκαιρία Genesis: Πάνω από 290 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Πάνω από 290 κλήσεις έχει δεχτεί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από το πρωί του Σαββάτου λόγω της κακοκαιρίας Genesis που πλήττει τη χώρα.

Συνολικά η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 293 κλήσεις για κοπές δέντρων, απαντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Ειδικότερα:

Στην Περιφέρεια Αττικής, 41 κλήσεις εκ των οποίων 7 για κοπές δέντρων, 31 για απαντλήσεις υδάτων, 1 για αφαίρεση αντικειμένου, και 2 για απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορές τους σε ασφαλή σημεία

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 79 κλήσεις εκ των οποίων 7 για κοπές δέντρων, 48 για απαντλήσεις υδάτων, 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων, μία για πλύση οδοστρώματος και 21 για απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορές τους σε ασφαλή σημεία.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 6 κλήσεις εκ των οποίων 3 για κοπές δέντρων, 1 για απάντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Κέρκυρα και Λευκάδα

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 3 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 142 κλήσεις εκ των οποίων 18 για κοπές δέντρων,115 για απαντλήσεις υδάτων, 4 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 5 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 16 κλήσεις εκ των οποίων 8 για κοπές δέντρων και 7 για απαντλήσεις υδάτων σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία και 1 για παροχή βοηθείας.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 6 κλήσεις εκ των οποίων 3 για κοπές δέντρων και 3 για απαντλήσεις υδάτων σε Πτολεμαΐδα, Δεσκάτη και Σέρβια Κοζάνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος